Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 883 kJ / 689 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,58 g |
Tuky | 30,96 g |
Vláknina | 22,64 g |
Cholesterol | 45 mg |
Sodík | 173 mg |
Sůl | 0,29 g |
Sacharidy | 44,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji orestujeme cibuli, mrkev, petržel, celer, vše nakrájené na kousky. Žebírko osolíme, opepříme a opečeme, přidáme žampióny a česnek. Podlijeme vínem a vodou. Dáme koření. Přiklopíme poklicí a pečeme na 190 stupňů, cca 2,5 hodiny, až je maso měkké.
Krok 2: Jako přílohu jsem rozšťouchal brambory se zeleninou z upečeného masa.
Zveřejněno 3. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí žebro
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wWVR
Moje poznámka
Hovězí žebro
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wWVR
Nejnovější recepty
Křenové fazole s kuřecím masem
Přidáno před 13 hodinami
Rajská polévka s masovými knedlíčky a nudličkami
Přidáno před 17 hodinami
Zapečené masové kuličky v sýrové omáčce
Přidáno před 17 hodinami
Pečený kapr s kořenovou zeleninou a jablíčky
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Květák v pivním těstíčku s opečeným bramborem a slaninou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí slané tyčinky
Lunaskira před 38 minutami
Rajská omáčka s vepřovými kuličkami
Hawisa před 41 minutami
Králík pikant
kimlo před 1 hodinou
Buchtičky se šodó
petrmelichar851206 před 5 hodinami
Mrkvové muffiny nebo koláč
Susanna před 6 hodinami
Farmářovo podzimní kuře
Pedros před 6 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
JanieR před 7 hodinami
Chutné vafle
Andredka před 15 hodinami
Lahodná pomazánka z uzené makrely
KocourLucifer před 17 hodinami
Tématické fráze:
hovězí žebro recept,
hovězí žebra recept,
recepty hovězí žebro,
recept na hovězí žebro,
hovězí žebra na česneku,
hovezi zebra,
hovězí žebro na cesneku,
hovězí žebro recepty,
hovězí žebro,
recepty hovězí s mrkví,
priprava hovezi zebro,
top recepty hovězí žebra,
co z hovězích žeber,
recept hovězí žebra,
hovězí zebra top recept,
jak připravit hovězí žebra,
recept z hovezich žeber,
recept na hovězi žebra recept,
masité žebra,
pečené masite zebro
Suroviny:
žebro hovězí,
cibule,
žampióny,
česnek,
sůl,
pepř,
mrkev,
petržel,
celer,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
olej,
víno bílé,
voda,
brambory
Komentáře (7)
No, bych řek´, že spíše než podle trouby, tak podle qality masa, že
Já bych rozpekl na 190°C a dopekl při 175°C (bez HV)
(ale přiznám se, že bych pek´ jen na másle