Nejsilnější zeleninový vývar
Suroviny pro 1
6-8
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 824 kJ / 197 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,48 g |
Tuky | 1,44 g |
Vláknina | 24,78 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 379 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 28,44 g |
Postup přípravy
Nejprve oloupeme všechnu zeleninu, kromě cibule, tu pouze omyjeme. Krok 2: Do ledové vody v hrnci dáme zeleninu mimo cibule, kterou jsme nakrájeli libovolně. Osolíme. Lepší je osolit méně a ochutnat, voda se bude odpařovat. Krok 3: Přidáme špetku chilli pro zvýraznění chuti. Krok 4: Přidáme špetku kari pro lepší chuť a barvu. Krok 5: Dáme na sporák na maximální teplotu po dobu 2 hodin. Krok 6: Po 15 minutách přidáme cibuli. Krok 7: Po uplynutí této doby vývar ochutnáme a případně přidáme ještě sůl. Krok 8: Poté nakrájíme uvařenou zeleninu na nudličky a uděláme si k tomu nudle.
Já jsem použil Babiččiny, které jsem měl za 4 minuty hotové.
Zveřejněno 8. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejsilnější zeleninový vývar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zjwv
Moje poznámka
Nejsilnější zeleninový vývar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zjwv
Nejnovější recepty
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 23 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno 14. 10. 2025 11:57:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 7 minutami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 53 minutami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 58 minutami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 1 hodinou
Zelná pečeně
radekfiala před 1 hodinou
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 1 hodinou
Kuřecí roláda s játry
Sahula před 2 hodinami
Žampiony plněné vepřovým mozečkem
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 2 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
vakl1 před 3 hodinami
Bábovka z pudinku
Routeu před 3 hodinami
Tématické fráze:
zeleninový vývar s nudličky,
zeleniny vyvar s nudličky,
zeleninových vývar nudle
Suroviny:
celer,
petržel,
cibule,
mrkev,
koření nové koření,
pepř celý,
koření kari,
chilli,
bobkový list
Komentáře (17)
Když zeleninu okrájím, tak ji ještě umyji než ji dám do polévky.
Autor neuvádí výsledné množství vývaru... Z množství zeleniny dle videa bych to na fakt silný vývar viděla tak na půl litru...
Autor píše "ledová" voda, to by mohlo způsobit, že kořenová zelenina nebude po dvou hodinách na kaši...pokud trefíme na začátku množství vody a nebudeme dolévat...
Já bych recept tak úplně nezatracovala, s trochou dozoru a normálního "bublání" bude vývar asi dobrý...
Jen bych si ehm trochu vyhrála s finální úpravou - z mrkve malé kytičky, celer na jemné nudličky a petržel bych asi vypustila úplně...
Edit - jen tak mimochodem, pokud si zadáte "zeleninový vývar", tak si moc nevyberete, jsou to spíš zeleninové polévky, za 20 minut vývar fakt neuděláme, s jednou výjimkou od Veganotic...
Tady u tohoto receptu se mi líbí, že je to fakt VÝVAR, bez restování zeleniny na másle např....