Vepřové a zelenina na červeném kari

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 30 minut 3 porce Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

400 g vepřového masa (krkovice, plec)
1 červená paprika
1 žlutá paprika
malá suketa
1 cibule
olivový olej
400 ml kokosového mléka
půl konzervy cherry rajčátek
2 lžíce Rote Curry paste
masový vývar na podlévání
1 lžička solamylu
sůl
pepř
chilli olej
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky a dáme do rozehřáté pánve na 2 lžíce oleje restovat. Když je maso ze všech stran orestované, přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky. Spolu ještě chvilku restujeme, přidáme sůl, pepř, podlijeme
    vývarem a dusíme za postupného podlévání do změknutí masa asi 15 min.

  2. Zatím očistíme zeleninu a nakrájíme na větší kousky, ty dáme k měkkému masu a promícháme. Po chvilce přilijeme kokosové mléko, přivedeme k varu a přidáme 2-3 lžíce cherry rajčátek. Podle potřeby zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody a krátce povaříne.

  3. Dle chuti dosolíme a zakápneme chilli olejem. Podáváme s rýží nebo rýžovými nudlemi.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové a zelenina na červeném kari

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: rote curry paste rote curry recept

Zapomněl/a jsem heslo