Vepřové a zelenina na červeném kari

Vepřové maso Doba přípravy: 30 minut 5 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 30 minut 5 názorů

Suroviny 3 porce

400 g vepřového masa (krkovice, plec)
1 červená paprika
1 žlutá paprika
malá cuketa
1 cibule
olivový olej
400 ml kokosového mléka
půl konzervy cherry rajčátek
2 lžíce Rote Curry paste
masový vývar na podlévání
1 lžička solamylu
sůl
pepř
chilli olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky a dáme do rozehřáté pánve restovat na 2 lžíce oleje. Když je maso ze všech stran orestované, přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky. Spolu ještě chvilku restujeme, přidáme sůl, pepř, kari pastu, podlijeme vývarem a dusíme za postupného podlévání do změknutí masa asi 15 min.

  2. Zatím očistíme zeleninu a nakrájíme na větší kousky, ty dáme k měkkému masu a promícháme. Po chvilce přilijeme kokosové mléko, přivedeme k varu a přidáme 2-3 lžíce cherry rajčátek. Podle potřeby zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody a krátce povaříne.

  3. Dle chuti dosolíme a zakápneme chilli olejem. Podáváme s rýží nebo rýžovými nudlemi.

Komentáře k receptu Vepřové a zelenina na červeném kari

Tématické fráze: rote curry paste rote curry paste recepty rote curry recept vepřové na kari vepřové a zelenina vepřové na zelenině recepty s červeným kari vepřová maso na cervenem kari vepřové na kari se se zeleninou vepřové curry recept recept vepřové na curry recept na rote curry vepřové maso na kari rote cury paste vepřové na curry