Suroviny
Porce: 40 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 34 991 kJ / 8 363 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 155,78 g |
| Tuky | 513,37 g |
| Vláknina | 93,00 g |
| Cholesterol | 1,07 g |
| Sodík | 199 mg |
| Sůl | 0,46 g |
| Sacharidy | 733,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve připravíme těsto.
Mouku provzdušníme přes sítko, přidáme rozpuštěné máslo, smetanu, špetku muškátového oříšku, soli a vypracujeme nelepivé těsto, které dáme na 20 minut odležet do lednice. Krok 2: Pustíme se zatím do náplně.
Ořechy, cukr a bílek smícháme, vznikne lepivá hmota, kterou budeme plnit ořechovky.
Těsto po 20 minutách vyndáme z lednice a rozdělíme ho na 6 dílů. Každý díl rozválíme a vykrajujeme kolečka asi 5 cm široká a 3 mm vysoká. Krok 3: Lžičkou vložíme doprostřed hrudku náplně, přeložíme na půlku a prsty utlačíme. Přendáme na plech s pečícím papírem a takto pokračujeme, dokud máme těsto (cca 40 ks). Všechny taštičky potřeme žloutkem, vložíme do vyhřáté trouby na 150° a pečeme cca 20 minut. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.
Mouku provzdušníme přes sítko, přidáme rozpuštěné máslo, smetanu, špetku muškátového oříšku, soli a vypracujeme nelepivé těsto, které dáme na 20 minut odležet do lednice. Krok 2: Pustíme se zatím do náplně.
Ořechy, cukr a bílek smícháme, vznikne lepivá hmota, kterou budeme plnit ořechovky.
Těsto po 20 minutách vyndáme z lednice a rozdělíme ho na 6 dílů. Každý díl rozválíme a vykrajujeme kolečka asi 5 cm široká a 3 mm vysoká. Krok 3: Lžičkou vložíme doprostřed hrudku náplně, přeložíme na půlku a prsty utlačíme. Přendáme na plech s pečícím papírem a takto pokračujeme, dokud máme těsto (cca 40 ks). Všechny taštičky potřeme žloutkem, vložíme do vyhřáté trouby na 150° a pečeme cca 20 minut. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 20. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šlehačkové ořechovky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oLkX
Moje poznámka
Šlehačkové ořechovky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oLkX
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 5 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 5 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 6 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 7 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 8 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 8 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 9 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 9 hodinami
Suroviny:
mouka špaldová hrubá,
máslo,
smetana ke šlehání,
ořech muškátový,
sůl,
žloutek,
ořechy vlašské,
cukr,
bílek
Komentáře (1)