Polentové řezy se špenátem a rajčaty

kafu.p Kuchařka: kafu.p

Doba přípravy: 60 minut 12 porcí Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

200 g polenty
400-500 ml zeleninového vývaru
200 g čerstvého baby špenátu
200 g cherry rajčat
100 g parmezánu
100 g másla
8 stroužků česneku
4 vejce
125 ml smetany
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Do misky nasypeme postupně polentu, zalijeme vroucím vývarem a mícháme, aby se neudělaly hrudky. Polenta musí být kašovité konzistence, ani ne řídká, ani ne hustá.

  2. Nastrouháme parmezán a spolu s máslem a utřeným česnekem vmícháme do připravené polenty.

  3. Rajčata omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Špenát spaříme.

  4. Zapékací mísu vymažeme kouskem másla a do ní rozprostřeme polentu, rajčata a špenát.

  5. Vejce rozšleháme se smetanou a zalijeme. Pečeme při 180° asi 40 minut dozlatova.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Polentové řezy se špenátem a rajčaty

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo