Salát z marinovaných rajčat

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 15 minut + marinování 3 porce Saláty 0 názorů

Suroviny

6 ks rajčat střední velikosti
1 balení mozzarelly
Marináda:
75 ml ex.pan. olivového oleje
20 ml balzamikového octu
10 g medu nebo sirupu
1 ks červené cibule jemně nasekané
1 velký stroužek česneku
1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
1 lžíce nasekané čerstvé bazalky
Dokončení:
sůl dle chuti
čerstvě mletý černý pepř dle chuti
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omytá rajčata nakrájíme na plátky a naskládáme v jedné vrstvě do marinovací nebo jiné ploché uzavíratelné misky.
    V šejkru nebo uzavíratelné skleničce připravíme z uvedených surovin marinádu, protřepáním do podoby emulze.

  2. Marinádu nalijeme na rajčata a necháme 2-3 hodiny v chladu marinovat. Před podáváním vyndáme včas z lednice, aby měl salát pokojovou teplotu.

  3. Mozzarellu nakrájíme na kolečka nebo kostičky, přidáme k rajčatům a ozdobíme bylinkami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 54 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Salát z marinovaných rajčat

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo