Suroviny
Porce: 8-9 kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 693 kJ / 405 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,11 g |
Tuky | 24,72 g |
Vláknina | 0,80 g |
Cholesterol | 585 mg |
Sodík | 1,13 g |
Sůl | 2,67 g |
Sacharidy | 5,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žampiony očistíme a odstraníme z nich nožky, které nakrájíme na drobné kousky.
Krok 2: Na pánvi roztopíme máslo a přidáme na půlkolečka nakrájený pórek, který chvíli opékáme.
Krok 3: Postupně přidáváme na kousky nakrájené nožky žampionů, na nudličky nakrájenou šunku, sušená rajčata, droždí, které necháme roztéct, nakrájený sýr a úplně na konec přidáme vajíčka, která necháme trošku srazit. Osolíme, opepříme, kmín přidáme již behem opékání surovin.
Krok 4: Směsí plníme kloboučky žampionů, pokládáme na pečící papír, který potřeme ghí, nebo kousíčkem másla.
Krok 5: Pečeme na 200 stupňů cca 20-30 minut, podle barvy směsi v kloboučcích.
Zveřejněno 1. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zase trochu jiné žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6O8O
Moje poznámka
Zase trochu jiné žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6O8O
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 4 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 10 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 14 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 15 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 1 hodinou
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 1 hodinou
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 1 hodinou
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 1 hodinou
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 1 hodinou
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 2 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 2 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 3 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 3 hodinami
Suroviny:
žampióny,
sýr tvrdý,
šunka,
vejce,
rajče sušené v oleji,
droždí čerstvé,
máslo,
kmín mletý
Komentáře (6)