Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 377 kJ / 1 046 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,36 g |
| Tuky | 42,12 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 598 mg |
| Sodík | 399 mg |
| Sůl | 0,82 g |
| Sacharidy | 94,40 g |
Postup přípravy
Do mísy dáme tvaroh, přidáme oba cukry, vejce, rozinky, strouhaný kokos a vanilkové aroma. Vše promícháme vidličkou a dáme stranou. Krok 2: Listová těsta rozprostřeme, na ně dáme tvarohovou náplň, zabalíme a dáme na plech s pečícím papírem. Krok 3: Oba záviny potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do rozehřáté trouby. Pečeme při 180 °C do zlatova. Krok 4: Hotový závin ještě teplý posypeme moučkovým cukrem. Vychladlý nakrájíme a můžeme podávat.
Zveřejněno 26. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Voňavý závin plný rozinek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M3ZO
Moje poznámka
Voňavý závin plný rozinek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M3ZO
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 4 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 17 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 18 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 18 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno před 20 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 5 minutami
Hrníčková bábovka
Barun před 35 minutami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 52 minutami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 2 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 2 hodinami
Bílková bábovka
Pavluska75 před 3 hodinami
Klobásníky
Krista56 před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
HarryHole před 5 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
o.d před 5 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
tvaroh měkký,
rozinky v rumu,
vejce,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
kokos strouhaný,
vanilkové aroma,
vejce,
cukr moučkový
Komentáře (1)