

Kuřecí medailonky na smetaně s vínem
Suroviny 2 porce
- 2 kuřecí prsní řízky nebo stehenní 350 g
- sůl
- 2 lžíce oleje nebo máslo
- trošku hladké mouky asi 1/2 menší lžičky nebo podle potřeby
- 1,5 dcl sladké smetany 12%
- 3 dcl vína
Postup přípravy receptu
Z masa si nakrajíme medailonky, mírně naklepeme, osolíme a prudce osmahneme z obou stran na horkém tuku. Výpek zaprášíme moukou, chvíli mícháme, zalijeme trochou vody a maso ještě podusíme, občas obrátíme.
Pak přidáme smetanu a víno, provaříme a podáváme. Měla jsem stehenní řízky, ty se dělají chvíli déle než prsní. Můžeme si taky připravit celý plátek masa a nedělat medailonky. Pro ty, co si hlídají cholesterol, je možné použít Ramu Cremefine na vaření v lahvičce. Ve stejné lahvičce se prodává i Rama na šlehání a plete se to.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí medailonky na smetaně s vínem
-
Knééédl
by asi byl fajn, přidělala bych šťávy, ty knééédlo!
-
Jani, jako příloha je žampionová rýže
Ještě by mi chutnalo s těstovinama a knédl teda nevím, muselo by ale být více štávy
-
Merylas, to se mi docela líbí a mám v mražáku prsíčka, nějak mi zbyly z vykoštěného kuřete a nikdo je moc nechce, že jsou suchá. Jestli to dobře vidím, jako přílohu máš rýži? Sakra, mi k těm světlým omáčkám ta rýže nějak nejde, myslíš, že by se to dalo s knedlíkem? Já bych to fakt prubla