Šlehačkový koláč
Koláč se šlehačkou v těstě má křupavou máslovou žmolenku a náplň tvoří šťavnaté ovoce. Dokonale vyvážená kombinace, která zaručí, že koláč bude krásně vláčný. Připravte ho k posezení s přáteli nebo k odpolední kávě.
Suroviny pro 1 plech
plech 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 027 kJ / 5 026 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,48 g |
| Tuky | 152,12 g |
| Vláknina | 17,40 g |
| Cholesterol | 926 mg |
| Sodík | 334 mg |
| Sůl | 1,38 g |
| Sacharidy | 829,01 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šlehačkový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4M9n
Moje poznámka
Šlehačkový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4M9n
Nejnovější recepty
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 1 hodinou
Kokosové sušenky
Přidáno před 3 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 5 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 15 hodinami
Bulgurové rizoto
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční panettone
Myska311 před 1 hodinou
Jablečný štrúdl z domácího těsta
martina.mickova88 před 3 hodinami
Jehněčí guláš
stanavokr před 4 hodinami
Labužnický králík na smetaně
LumirDavid před 6 hodinami
Brokolice v nivové omáčce
zpravodaj1 před 12 hodinami
Chleba z celozrnné mouky a ovesných vloček
zpravodaj1 před 12 hodinami
Teplý salát z pekingského zelí s kuřecím masem
zpravodaj1 před 13 hodinami
Vepřový steak z kotlety se smaženou cibulí a sazeným vejcem
zpravodaj1 před 13 hodinami
Tvarohová štola
janatka před 14 hodinami
Rychlá kompotová buchta
brtna před 15 hodinami
Suroviny:
smetana ke šlehání,
vejce,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
kypřící prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
máslo,
cukr krupice,
mouka hrubá,
Komentáře (18)
Nefotím
Těsto:
Aby se lépe roztíralo (na papír přilepený k plechu vodou) přidal jsem 4PL mléka... Jinak bylo
Žmolenka:
Rcp dodržen. Paní casinová se ptala, jestli mi nehráblo...
Náplň byla reveňo-jablečná
Při pečení se na koláči vytvořilo "jezero", ale po dopečení se ztratilo a vzhledově vypadalo jako žmolenka
No a ve výsledku byl koláč
Žádný rozdíl
Hodně zdraví
Děkuji , přeji krásný sváteční den
No, snad napíše, ale domnívám se, že tu jedničku k máslu tam propašoval nějaký šotek...
Posypku na hrubé slzičce strouhám už léta, především na velkoplošné koláče (např. Hr. řezy)
V podstatě používám linecké těsto 1:2:3
Ve snaze dosáhnout trvale křehké posypky přidávám i žloutek, příp. celé vejce, ale je to k ničemu - do druhého dne stejně změkne