Suroviny pro 1 dávka
20 ks srdíček
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 328 kJ / 1 273 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,05 g |
| Tuky | 73,22 g |
| Vláknina | 3,00 g |
| Cholesterol | 694 mg |
| Sodík | 659 mg |
| Sůl | 1,66 g |
| Sacharidy | 120,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky se špetkou soli vyšleháme na pevný sníh.
Krok 2: Smícháme dohromady žloutky, moučkový cukr, vanilkový cukr, zakysanou smetanu, rozpuštěné, ale vlahé máslo. Použila jsem ruční šlehač. Pak přidáme a po částech vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh. Ten už vmícháme lehce.
Krok 3: Vaflovač rozehřejeme na provozní teplotu, silikonovou mašlovačkou slabě potřeme olejem plotýnky, nalijeme ve slabé vrstvě po celém povrchu těsto a upečeme vafle. Hotové odkládáme na mřížku.
Zveřejněno 10. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vafle z litého těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D3Yq
Moje poznámka
Vafle z litého těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D3Yq
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 4 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 11 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 12 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 13 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 13 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka II
Sojkal před 13 minutami
Citronové rohlíčky
Terka39 před 57 minutami
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 1 hodinou
Šlehačkové cukroví
MonikaHo před 2 hodinami
Uherská pěna
Daami před 2 hodinami
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 4 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 4 hodinami
Pudinkové jahodové tyčinky
AnettaP před 4 hodinami
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 5 hodinami
Suroviny:
vejce,
sůl,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
smetana zakysaná,
máslo,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
olej
Komentáře (1)