Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na žampionech s portským vínem a s čerstvým tymiánem

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 391 kJ /
333 kcal
Bílkoviny1,96 g
Tuky0,28 g
Vláknina3,77 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy44,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře stáhneme z kůže, oddělená stehna a prsa překrojíme na půl, tím získáme 8 kousků. Zbytek s kůží schováme na pozdější použití, třeba do vývaru.
Papriku očistíme, pokrájíme na hranolky, jarní cibulku i s natí na kolečka a česnek utřeme. Krok 2: Do pomalého hrnce dáme krájená rajčata, portské víno, tymián, sůl, pepř, bílou část jarní cibulky, cukr, sójovou omáčku, kečup, česnek, vše promícháme a přidáme kousky kuřete. Ještě jednou promícháme. Krok 3: Nastavíme hrnec na LOW 6 hodin.
Po 6 hodinách přidáme scezené žampiony, papriku a rozmíchaný škrob s trochou vody.
Necháme ještě 1 hodinu pomalit. Krok 4: Hotové ochutnáme, je-li potřeba, dochutíme solí a pepřem a podáváme zdobené zelenou částí jarní cibulky a trochou čerstvého tymiánu.
Jako příloha se hodí rýže, bramborová kaše, nebo i těstoviny. Já volila tarhoňu.

Zveřejněno 31. 5. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na žampionech s portským vínem a s čerstvým tymiánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vG7L

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na žampionech s portským vínem a s čerstvým tymiánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vG7L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Eja57: Ne ne, nemá to žádný důvod, můžou se použít samozřejmě i čerstvé, ale v konzervě mám vždy po ruce.....;-):-K

Nino, to, že použiješ žampiony z konzervy a ne malé čerstvé má nějaký zvláštní důvod?
( a možná do názvu přidat v PH....)
Ale samozřejmě :yes:

RubyRom: Moc děkuji Romanko :-K:-K

Opět skvělý pokrm a krásná prezentace:yes::yes:

Suroviny:
kuře, žampióny, rajče, víno portské, kečup sladký, cukr třtinový, omáčka sojová, česnek, tymián čerstvý, paprika, cibulka jarní, sůl, pepř, škrob kukuřičný

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu