

Králičí stehna ve vlastní šťávě s chřestem
Suroviny 4 porce
- 4 králičí stehna
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky jalovce
- 300 ml vývaru
- mořská sůl
- mletý pepř
- 3 PL sádla
- svazek chřestu
Postup přípravy receptu
Maso důkladně osolíme, zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici přes noc uležet. Před přípravou maso omyjeme, osušíme, opepříme a na hluboké pánvi prudce z obou stran osmahneme.
Maso s trochou vypečeného sádla přendáme na hlubší pekáč, přidáme bobkové listy, jalovec a podlijeme vývarem. Přikryjeme alobalem a necháme v troubě na 180°C péct cca na hodinu a půl, během níž maso občas podlijeme výpekem, případně dolijeme trochu vývaru/vody. Nakonec z pekáče sundáme alobal a dopečeme doměkka tak, aby maso chytlo zlatavou barvu.
Chřest omyjeme, odřízneme spodní čtvrtinu výhonků, škrabkou ještě očistíme zbylou část.
Pár minut vyndáním masa z trouby přidáme chřest a necháme ho změknout, ale ne převařit. Chřestem šťáva získá i jeho jemnou příchuť. Podávala jsem s vařenými brambory.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Králičí stehna ve vlastní šťávě s chřestem
-
cathleen: Dík za vysvětlení, já to několikrát zkoušela a nic.
Tak fajn, že vím proč mi to nešlo, moc děkuji za koment a zdravím!
-
MamlajdaD: v přidávání odkazů je nějaká chyba, nejde to. Ale už se to řeší
-
Casino: nejde mi přidat odkaz, nevím proč, vždy mi to šlo bez problémů. Jedná se o recept tuším že z úterý, je pod názvem
Pečená krůtí stehna.
https://www.toprecepty.cz/recept/63632-pecena-kruti-stehna/
A abych vám usnadnila hledání, tady máte kopii toho textu:
MamlajdaD
2. 6. 2020 14:04:21
Lenka Škulinová: Moc pekně to na talíři vypadá, recept je dobře popsaný a moc si cením té vysvětlující poznámky o malém použití tuku.Prosím, pište to do poznámky vždycky, užiatelé si to nemusí, v tom množství receptů zde, pamatovat.
Zdravím!
-
casino: No nechtělo se mi ten recept hledat, že? Ale co mi tedy zbývá, když jste tak zvědavý. Lenka Škulinová asi ví, co jsem myslela, ale aby jste neřekl, tak to najdu, co bych pro vás neudělala?
-
MamlajdaD:
No, když už se posýpáte popelemtak by asi nebylo od věci dát sem odkaz na nezmíněný recept, že
Zdravím na stotisíckrát... -
Recept se mi líbí a králičí maso mám moc ráda.
Omlouvám se za svou, sice dobře míněnou radu u jednoho z předchozích receptů, ale vidím, že to nebyla dobrá rada a zvedla vlnu dalších, zase jiných reakcí. To jsem opravdu nechtěla.
Zdravím!