Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 611 kJ / 2 058 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,96 g |
| Tuky | 4,84 g |
| Vláknina | 42,90 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 71 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 434,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvaříme rýži zvlášť v hrnci.
Krok 2: Na cibuli, kterou zpěníme na sádle, případně i s trochou špeku, dáme podusit hlívu ústřičnou, nakrájenou na nudličky. Necháme cca 10 minut dusit pod pokličkou, občas zamícháme, přidáme drcený kmín, sůl, pepř a nakonec i uzenou papriku.
Smícháme s uvařenou sypkou rýží a podáváme s čerstvým salátkem. Krok 3: Salát z čerstvé zeleniny: několik druhů salátů vložíme do mísy (použila jsem dubáček, polníček a rukolu), přidáme nakrájená rajčata, čerstvý hrášek a okurku polní (oloupanou a nakrájenou na kostičky), jemně osolíme, opepříme a pokapeme balsamikem.
Smícháme s uvařenou sypkou rýží a podáváme s čerstvým salátkem. Krok 3: Salát z čerstvé zeleniny: několik druhů salátů vložíme do mísy (použila jsem dubáček, polníček a rukolu), přidáme nakrájená rajčata, čerstvý hrášek a okurku polní (oloupanou a nakrájenou na kostičky), jemně osolíme, opepříme a pokapeme balsamikem.
Zveřejněno 9. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hlívové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A3L9
Moje poznámka
Hlívové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A3L9
Nejnovější recepty
Pórková polévka
Přidáno před 3 hodinami
Hovězí mleté kuličky
Přidáno před 12 hodinami
Jednohubky na italský způsob
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí na pórku s kari a kukuřicí
Přidáno před 15 hodinami
Jednohubky s matjesovým salátem
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová roláda s mrkvovo-cibulovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová polévka
Adeline před 12 minutami
Tvarohová bábovka (vláčná)
Podry před 2 hodinami
Koprová omáčka
Pep.e před 2 hodinami
Drožďové knedlíčky
Kajkajak před 12 hodinami
Kinder řezy
Ashelin před 13 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivuss před 14 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
JanH74 před 16 hodinami
Hovězí vývar s morkovou kostí
DemonzPrahy před 17 hodinami
Pudinková buchta
magdalenka před 19 hodinami
Kuřecí s brokolicí a smetanou
Danoouch před 19 hodinami
Suroviny:
rýže,
hlíva ústřičná,
cibule,
sádlo,
kmín celý,
paprika sušená uzená,
pepř,
špek
Komentáře (12)
Ale tady se mi líbí i ten salátek
Vem to nešť, že toto není rizoto, ale uvařená rýže s něčím...
***
Ale ta hlíva mi bere dech...
Stojí psáno "Necháme cca 10 minut dusit..."
Má oblíbená trhovkyně mi vnutila hlívu ústřičnou, ať prý uvařím guláš...
Hlívu jsem dělal včéééra prvně...
Odkrojil jsem takřka dřevnatý spodek...
Jednotlivé lupeny jsem podélně natrhal...
Napřed jsem asi 20 minut dusil na cibuli...
Pak jsem dodělával varem asi hodinu...
Hlívu patrně rozvařit nelze, furt je all dente...
No, začínám pochybovat, zda to vůbec byla hlíva ústřičná, že