Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 674 kJ / 3 029 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,10 g |
| Tuky | 236,43 g |
| Vláknina | 12,90 g |
| Cholesterol | 544 mg |
| Sodík | 318 mg |
| Sůl | 0,47 g |
| Sacharidy | 175,93 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušenky rozmačkáme nebo umeleme, přidáme rum a máslo a prohněteme dohromady.
Hotovou hmotu rovnoměrně namačkáme na dno dortové formy a zatím dáme do chladu ztuhnout. Krok 2: Borůvky dáme do kastrůlku s cukrem a přivedeme k varu. Odstavíme a horké borůvky prolisujeme přes cedník. Vzniklé borůvkové pyré vrátíme do kastrůlku a dáme stranou. Krok 3: Želatinové plátky necháme asi 15 minut nabobtnat v 5 lžících vody, pak je vymačkáme, přidáme do kastrůlku k pyré a zahřejeme, ale jen tak, aby se želatina rozpustila. Krok 4: Mascarpone vyklopíme do misky, přidáme smetanu a vanilkový cukr a ušleháme dotuha. Krok 5: Do hotové náplně vmícháme postupně borůvkové pyré, musí být už jen lehce vlažné. Hotovou náplň navrstvíme na sušenkový korpus. Dortík dáme asi na hodinu ztuhnout do lednice. Krok 6: Na vychlazený dortík naklademe borůvky.
Červené dortové želé se lžící cukru připravíme podle návodu na obalu a vlažné po lžičkách nalijeme na borůvky. Krok 7: Před podáváním necháme v chladu dobře ztuhnout.
Hotovou hmotu rovnoměrně namačkáme na dno dortové formy a zatím dáme do chladu ztuhnout. Krok 2: Borůvky dáme do kastrůlku s cukrem a přivedeme k varu. Odstavíme a horké borůvky prolisujeme přes cedník. Vzniklé borůvkové pyré vrátíme do kastrůlku a dáme stranou. Krok 3: Želatinové plátky necháme asi 15 minut nabobtnat v 5 lžících vody, pak je vymačkáme, přidáme do kastrůlku k pyré a zahřejeme, ale jen tak, aby se želatina rozpustila. Krok 4: Mascarpone vyklopíme do misky, přidáme smetanu a vanilkový cukr a ušleháme dotuha. Krok 5: Do hotové náplně vmícháme postupně borůvkové pyré, musí být už jen lehce vlažné. Hotovou náplň navrstvíme na sušenkový korpus. Dortík dáme asi na hodinu ztuhnout do lednice. Krok 6: Na vychlazený dortík naklademe borůvky.
Červené dortové želé se lžící cukru připravíme podle návodu na obalu a vlažné po lžičkách nalijeme na borůvky. Krok 7: Před podáváním necháme v chladu dobře ztuhnout.
Zveřejněno 19. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nepečený borůvkový dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8vv
Moje poznámka
Nepečený borůvkový dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8vv
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 1 hodinou
Likérové kávy
Přidáno před 6 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 7 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 7 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 17 hodinami
Medové trubičky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Wanilor před 8 minutami
Polévka s rýží a hráškem
Kajkajak před 19 minutami
Květáková polévka
tomstny před 46 minutami
Salát z hlávkového zelí a mrkve
szelko před 53 minutami
Nejlepší langoše
LUCAH před 2 hodinami
Posvícenské ořechy
brtna před 2 hodinami
Masarykovo cukroví - pravé
brtna před 2 hodinami
Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou
brtna před 3 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
káťa před 4 hodinami
Povidlové slepovánky
Janina2410 před 4 hodinami
Suroviny:
sušenky bebe,
rum,
máslo,
borůvky,
cukr krupice,
želatina,
mascarpone,
smetana ke šlehání,
cukr vanilkový,
borůvky,
cukr krupice,
želé červené dortové
Komentáře (10)