Slané bramborové koblihy

taddy1 Kuchařka: taddy1

Bramborová jídla 1 názor

Suroviny

Těsto:
1 kg den předem uvařených brambor
1/2 hrnku hrubé mouky
2 polévkové lžíce krupice
½ kostky droždí
2 vejce
sůl podle chuti (cca 1 kávová lžička)
Náplň:
200 g strouhaného sýra (Gouda, Ementál, Eidam)
200 g uzeniny (anglická slanina, debrecínka, šunka)
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Náplň připravíme smícháním nastrouhaného sýra a jemně pokrájené uzeniny.

  2. Brambory oloupeme a nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme ostatní ingredience a zpracujeme v bramborové těsto. Z něj vytvoříme válečky, z kterých ukrajujeme stejné kousky a plníme náplní, dobře uzavřeme jako kulatý knedlík a zploštíme.

  3. Ve vyšší pánvi rozehřejeme dostatečné množství oleje, do kterého koblížky vkládáme a smažíme dozlatova z obou stran.
    Podáváme teplé i studené.

Poznámka

Koblížky podávám v některých případech jako přílohu, např. k plněnému zelnému listu, kapustě nebo zapečeným paprikám. Dobré jsou teplé, kdy se sýr "táhne" i studené.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 67 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Slané bramborové koblihy