Suroviny pro 1 dávka
20 plátků
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 350 kJ / 2 952 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 69,25 g | 
| Tuky | 28,68 g | 
| Vláknina | 12,00 g | 
| Cholesterol | 777 mg | 
| Sodík | 309 mg | 
| Sůl | 0,63 g | 
| Sacharidy | 577,33 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Formu na biskupský chlebíček nebo srnčí hřbet vymažeme máslem. Dávka je do jedné formy o rozměrech 30 x 10 cm.
	Krok 2: Celá vejce utřeme se všemi cukry do husté pěny. Cukr přidáme nadvakrát.
	Krok 3: Pak do této našlehané hmoty zamícháme med, rum, mouky smíchané s práškem do perníku, podle potřeby mléko a nakonec zamícháme ořechy a sušené ovoce.
	Krok 4: Těsto nalijeme do připravené formy, vložíme do STUDENÉ trouby a nastavíme ji na 160 °C.
	Krok 5: Zda je perník upečený, poznáme podle suché špejle, kterou do něj zapíchneme.
Zveřejněno 29. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Cestovní perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oxxj
Moje poznámka
					
				
Cestovní perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oxxj
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 12 minutami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 20 minutami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 2 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 4 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 4 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
						Suroviny:
						
							vejce, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							prášek do perníku, 
						
						
							med tekutý, 
						
						
							rum, 
						
						
							mléko, 
						
						
							ořechy sekané, 
						
						
							ovoce sušené, 
						
						
							máslo
						
					
	
			
	
	
Komentáře (27)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Přidávám fotografii, ukládám a samozřejmě hodnotím nejvyšším možným počtem bodů 😉
Dnes jsem pekla znova, opět moc dobrý. Vůbec nedrobí a přestože těsto je světlé upečený má krásnou medovou barvu. Bereme na cesty do batohu. Přidávám foto.
Ovoce jsem nedala, jen coko penízky, a musím říct,že chuťově ok, ale straaaaasne suchý, buď příště dát dovnitř kompotováne ovoce, nebo strouhané jablko.
Jinak dát pernik do studené trouby, super fígl, děkuji.
Oříšky jsem dala lískové, dávám i vlašské, ale ty nebyly vyloupané, mohou být prakticky jakékoli, je jich docela dost druhů.