

Řízky v bramborovém obalu (retrorecept)
Suroviny 4 porce
- 4 vepřové řízky
- hladká mouka
- olej
- sůl
- Bramborové obalovací těstíčko :
- 4 brambory
- 2 bílky
- 4-5 stroužků česneku
- polohrubá mouka
- 2 PL mléka
- sůl
Postup přípravy receptu
Bramborové těstíčko :
Oloupané syrové brambory jemně nastrouháme a přebytečnou vodu slijeme. Přidáme bílky, lisovaný česnek, sůl, 2 lžíce mléka a mouky jen tolik, aby vzniklo zahoustlé těstíčko. Dobře vše promícháme.Řízky naklepeme vlhkou paličkou, osolíme a okořeníme. Obalíme v bramborovém těstíčku a opékáme po obou stranách na rozehřátém oleji na teflonové pánvi (na vzduchovém polštáři).
Jako přílohu brambory, bramborová kaše, hranolky atd. Dá se podávat i s houskovým knedlíkem se zelím, jak řízek mnichovský.
Poznámka od kuchařky
Recept je z 80. let minulého století, kdy se bojovalo proti cholesterolu a žloutky se vyřazovaly z vaření. Místo dvou bílků můžete použít 1 větší vejce.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Řízky v bramborovém obalu (retrorecept)
K receptu nejsou žádné komentáře.