Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 035 kJ / 247 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,51 g |
| Tuky | 0,84 g |
| Vláknina | 8,81 g |
| Cholesterol | 2 mg |
| Sodík | 162 mg |
| Sůl | 0,29 g |
| Sacharidy | 43,76 g |
Postup přípravy
Oloupané syrové brambory jemně nastrouháme a přebytečnou vodu slijeme. Přidáme bílky, lisovaný česnek, sůl, 2 lžíce mléka a mouky jen tolik, aby vzniklo zahoustlé těstíčko. Dobře vše promícháme. Krok 2: Řízky naklepeme vlhkou paličkou, osolíme a okořeníme. Obalíme v bramborovém těstíčku a opékáme po obou stranách na rozehřátém oleji na teflonové pánvi (na vzduchovém polštáři). Krok 3: Jako přílohu brambory, bramborová kaše, hranolky atd. Dá se podávat i s houskovým knedlíkem se zelím, jak řízek mnichovský.
Zveřejněno 10. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řízky v bramborovém obalu (retrorecept)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qzK2
Moje poznámka
Řízky v bramborovém obalu (retrorecept)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qzK2
Nejnovější recepty
Strouhané řezy
Přidáno před 1 hodinou
Černé fazole s rýží a paprikou
Přidáno před 3 hodinami
Bramborový koláč "Co dům dá"
Přidáno před 3 hodinami
Pudinková buchta se skořicí
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová krkovička s játry
Přidáno před 14 hodinami
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květákové karbanátky s anglickou slaninou a sýrem
Ivcatkoo před 1 hodinou
Bulgur s kapustičkami a kořenovou zeleninou
Glapet před 1 hodinou
Kuře na zelí
[email protected] před 1 hodinou
Kvasové krekry se sezamem
janatka před 2 hodinami
Zdravé cottage lívance
janatka před 2 hodinami
Žitný chléb
janatka před 2 hodinami
Kuřecí játra v skoro bramborákovém těstíčku
[email protected] před 2 hodinami
Pomazánka z pohanky
janatka před 2 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Vasek93 před 2 hodinami
Šunkofleky II
Valis před 3 hodinami
Suroviny:
řízek vepřový,
mouka hladká,
olej,
sůl,
brambory,
bílek,
česnek,
mouka polohrubá,
mléko,
sůl
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.