Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vdolky z bramborového těsta s jablkovými povidly

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

6. 10. 2020 08:24

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie14 726 kJ / 3 520 kcal
Bílkoviny105,73 g
Tuky22,58 g
Vláknina32,06 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 239 mg
Sůl0,46 g
Sacharidy707,33 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept na vdolečky pochází z kuchařky Kluci v akci 2, ale povidla a zdobení tvarohem jsou podle mého gusta (kluci dávali kysanou smetanu, ale tvaroh mi připadá výraznější).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hospodyne

6. 10. 2020 14:55

Eja57: Je to fakt dobrota. Vdolkům z obyčejného, takového " jalového" těsta se říká bálešky a ty právě mažeme švestkovými povidly a dřív jsme je sypali strouhaným tvarohem všechny, dnes už půlku dělám s měkkým, protože mi to tak víc chutná;-) A ta smetana se může přidat také!!

magdalenka: vařený brambor dávám často, déle udrží pečivu vláčnost a vlhkost.

magdalenka magdalenka

6. 10. 2020 14:23

Tiež nepoznám...s chuťou by som ochutnala. Len mám dotaz - v surovinách zrejme ide o zemiaky varené?

Eja57 Eja57

6. 10. 2020 13:15

hospodyne: :-O no to musí být dobrota:-! neznám, ale už se vidím, jak na ten rozkrojený vdolek dávám ty dobroty a cpu se...och....

hospodyne

6. 10. 2020 13:04

:-KU nás jim říkáme " sypané, kropené" , kropené proto, že je kropíme zakysanou smetanou, sypané už nejsou, protože na rozdíl od dob mého dětství nesypeme strouhaným tvarohem, ale normálním. A potíráme je zásadně hruškovými povidly s kořením- hřebíček, badyán, skořice. Vdolek rozkrojíme, na to povidla, pak tvaroh a na závěr zakysanka. Podotýkám, že u nás se jedná o moučník téměř slavnostní, protože hruškových povidel není nikdy dost. Ale vynikající jsou i s povidly jablečnými. Jak píše autorka, tvaroh je tam důležitý., smetana je už na vysoký stupeň.:-D Doporučuji, je to skvostné jídlo:yes::yes:

Dajda Dajda

6. 10. 2020 11:46

Eja57: Říkala jsem naservírovat na talíře a misky! ;-) V každém případě si myslím, že teď je na přípravu této dobroty příhodná doba - brambory se sklízejí, jablíčka padají a je potřeba je zlikvidovat ........... <3

Eja57 Eja57

6. 10. 2020 11:40

:yes: jo:yes: plech a mísy se vším na stůl a dělejte si to po svém - u nás doma vždycky tento způsob servírování "urvi si co můžeš" fungoval:-D

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Suroviny: mouka polohrubá, mouka hladká, brambory, mléko, vejce, droždí, cukr krupice, sůl, máslo, jablko, citron, med, rum, tvaroh, jogurt bílý, cukr vanilkový

TopRecepty.cz

Vdolky z bramborového těsta s jablkovými povidly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W3gX