Jemný zeleninový krém s rajčaty

MAKE-FOOD Kuchařka: MAKE-FOOD

Polévky 1 názor

Suroviny

1 lžíce másla
1 pórek
1 mrkev
2 brambory
2 bobkové listy
hovězí vývar
4 rajčata
1 lžíce krupicového cukru
sůl a pepř
větvička tymiánu
hrst bazalky
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm pokrájený pórek. Postupně přidáme na kostičky pokrájené brambory, mrkev, bobkové listy, větvičku tymiánu, cukr a zprudka zarestujeme. Podlijeme vývarem.

  2. Rajčata nařízneme, zalijeme horkou vodou a zbavíme slupky. Pokrájíme je a společně s bazalkou dáme do polévky. Podle chuti osolíme a opepříme. Pozvolna vaříme a když je zelenina měkká, tak polévku rozmixujeme na jemný krém. Podávala jsem s křupavými krutony, bazalkou rozšlehanou s mlékem, na závěr posypala kozím sýrem a zakápla olivovým olejem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Jemný zeleninový krém s rajčaty

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Mám ráda krémové polévky a tento recept je podle složení surovin moc fajn:-8:-K

    Odpovědět