Tarhoňa s medvědím pestem
Tarhoňa je druh těstoviny běžně používaný ve slovenské a maďarské kuchyni. Lze ji podávat jako přílohu nebo i jako samostatný oběd. Příprava nezabere mnoho času a výsledkem je chutné jídlo. S pestem je naprosto skvělá!
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 953 kJ / 1 184 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,50 g |
| Tuky | 51,55 g |
| Vláknina | 5,80 g |
| Cholesterol | 9 mg |
| Sodík | 584 mg |
| Sůl | 1,45 g |
| Sacharidy | 148,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté listy medvědího česneku vhodíme do mixéru. Přidáme mandle, parmezán a olivový olej. Vše důkladně rozmixujeme na hladkou pastu a podle chuti osolíme a opepříme.
Krok 2: Těstoviny tarhoňa uvaříme podle návodu. Do horkých scezených těstovin vmícháme připravené pesto.
Krok 3: Podáváme se strouhaným sýrem.
Zveřejněno 20. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tarhoňa s medvědím pestem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RE6z
Moje poznámka
Tarhoňa s medvědím pestem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RE6z
Nejnovější recepty
Křehký jablečný koláč
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí medailonky na kari s hořčicí
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová plec pečená na zelenině
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí prsa na slanině s hráškovou kaší
Přidáno před 4 hodinami
Nakládaný hermelín s cibulí
Přidáno před 4 hodinami
Londýnské řezy
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené brambory s masem a žampióny
Veritaska před 56 minutami
Křehký jablkový koláč
Potocky před 1 hodinou
Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička
Luck2 před 1 hodinou
Polévka z vepřových kostí s haluškami
Kajkajak před 1 hodinou
Bramborový guláš - buřtguláš
Lucie251 před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
test12 před 2 hodinami
Hovězí krk na houbách
test12 před 2 hodinami
Avokádová pomazánečka
AndraV před 2 hodinami
Kotlety v paprikách
david.k před 2 hodinami
Suroviny:
těstoviny,
parmazán,
list medvědího česneku,
mandle loupané,
sýr parmazán strouhaný,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)