Zeleninový salát se zastřeným vejcem

Suroviny

80 g polníčku
150 g cherry rajčátek
1 okurka
1 mozzarella
2 vejce
lžíce octa
pekanové ořechy
Na zálivku:
2 lžíce olivového oleje
1 lžička balzamika
1 lžička hrubozrnné hořčice
1 lžička javorového sirupu
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vodu s octem dáme do širšího hrnce a přivedeme k varu. Díky octu se bílek rychleji srazí a perfektně obalí žloutek. Vodu v hrnci pomocí lžíce roztočíme na jednu stranu a uprostřed se vytvoří malý vír, do kterého vajíčko opatrně vyklepneme. Zmírníme oheň na minimum (stupeň 1) a vejce za občasného míchání necháme v horké vodě 4 minuty. Vajíčka vaříme po jednom. Hotová vejce vyndáváme děrovanou lžící na kuchyňský ubrousek, aby oschla.

  2. Do mísy dáme polníček, překrojená rajčátka, na kostky pokrájenou okurku a mozzarellu. V hrnečku rozšleháme olivový olej, balzamiko, hořčici, javorový sirup, sůl a pepř. Zálivku opatrně vmícháme do salátu. Salát podáváme se zastřeným vejcem a posypeme ho ořechy.

Komentáře k receptu Zeleninový salát se zastřeným vejcem

K receptu nejsou žádné komentáře.