

Zeleninový salát se zastřeným vejcem
Suroviny
- 80 g polníčku
- 150 g cherry rajčátek
- 1 okurka
- 1 mozzarella
- 2 vejce
- lžíce octa
- pekanové ořechy
- Na zálivku:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička balzamika
- 1 lžička hrubozrnné hořčice
- 1 lžička javorového sirupu
- sůl a pepř
Postup přípravy receptu
Vodu s octem dáme do širšího hrnce a přivedeme k varu. Díky octu se bílek rychleji srazí a perfektně obalí žloutek. Vodu v hrnci pomocí lžíce roztočíme na jednu stranu a uprostřed se vytvoří malý vír, do kterého vajíčko opatrně vyklepneme. Zmírníme oheň na minimum (stupeň 1) a vejce za občasného míchání necháme v horké vodě 4 minuty. Vajíčka vaříme po jednom. Hotová vejce vyndáváme děrovanou lžící na kuchyňský ubrousek, aby oschla.
Do mísy dáme polníček, překrojená rajčátka, na kostky pokrájenou okurku a mozzarellu. V hrnečku rozšleháme olivový olej, balzamiko, hořčici, javorový sirup, sůl a pepř. Zálivku opatrně vmícháme do salátu. Salát podáváme se zastřeným vejcem a posypeme ho ořechy.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zeleninový salát se zastřeným vejcem
K receptu nejsou žádné komentáře.