Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 637 kJ / 3 498 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,50 g |
| Tuky | 117,83 g |
| Vláknina | 22,00 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 454 mg |
| Sůl | 1,63 g |
| Sacharidy | 532,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dýňové pyré:
Troubu jsem předehřála na 180 °C. Dýni jsem napříč přepůlila, vydlabala semínka a obě půlky položila rozříznutou částí na plech s pečicím papírem. Dýně bude upečená, jakmile půjde propíchnou vidlicí. Trvá to asi hodinu. Dýni po upečení nechte vychladnout.
Když dýně vychladla tak, abych ji udržela v ruce, vydlabala jsem dužinu, dala ji do robotu a rozmixovala dohladka. Připravila jsem si mísu s cedníkem a do něj vložila pyré. Vychladlé pyré s mísou jsem dala do lednice a nechala přes noc odkapat. Dejte pozor - cedník se nesmí dotýkat dna. Druhý den jsem odkapané pyré přendala do skleničky a zavíčkovala. V ledničce vydrží 2 dny, v mrazáku až 2 měsíce. Krok 2: Do mísy dejte vejce, krupicový cukr a vanilkový cukr. Vše vyšlehejte do pěny.
Snižte otáčky šlehače a přilijte mléko a olej. Šlehejte dál a mezitím si připravte mouku, do které přidejte prášek do pečiva, skořici a vše promíchejte. Krok 3: Sypkou směs postupně přisypte k mokré směsi a vymíchejte hladké těsto. Krok 4: Těsto rozdělte na dvě poloviny. Do jedné půlky přisypte kakao a do druhé půlky přidejte dýňové pyré. Krok 5: Těsto vlijte na plech vymazaný tukem a vysypaný hladkou moukou. Spodní vrstva může být kakaová nebo naopak. Přidávat těsto můžete po lžicích. Krok 6: Plech vložte do trouby předehřáté na 180°C a řezy pečte 30 minut. Upečení vyzkoušejte na špejli.
Troubu jsem předehřála na 180 °C. Dýni jsem napříč přepůlila, vydlabala semínka a obě půlky položila rozříznutou částí na plech s pečicím papírem. Dýně bude upečená, jakmile půjde propíchnou vidlicí. Trvá to asi hodinu. Dýni po upečení nechte vychladnout.
Když dýně vychladla tak, abych ji udržela v ruce, vydlabala jsem dužinu, dala ji do robotu a rozmixovala dohladka. Připravila jsem si mísu s cedníkem a do něj vložila pyré. Vychladlé pyré s mísou jsem dala do lednice a nechala přes noc odkapat. Dejte pozor - cedník se nesmí dotýkat dna. Druhý den jsem odkapané pyré přendala do skleničky a zavíčkovala. V ledničce vydrží 2 dny, v mrazáku až 2 měsíce. Krok 2: Do mísy dejte vejce, krupicový cukr a vanilkový cukr. Vše vyšlehejte do pěny.
Snižte otáčky šlehače a přilijte mléko a olej. Šlehejte dál a mezitím si připravte mouku, do které přidejte prášek do pečiva, skořici a vše promíchejte. Krok 3: Sypkou směs postupně přisypte k mokré směsi a vymíchejte hladké těsto. Krok 4: Těsto rozdělte na dvě poloviny. Do jedné půlky přisypte kakao a do druhé půlky přidejte dýňové pyré. Krok 5: Těsto vlijte na plech vymazaný tukem a vysypaný hladkou moukou. Spodní vrstva může být kakaová nebo naopak. Přidávat těsto můžete po lžicích. Krok 6: Plech vložte do trouby předehřáté na 180°C a řezy pečte 30 minut. Upečení vyzkoušejte na špejli.
Zveřejněno 23. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Snadné a rychlé dýňové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vEgL
Moje poznámka
Snadné a rychlé dýňové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vEgL
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 5 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 6 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 9 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 9 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 10 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 4 minutami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 2 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 2 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 2 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 2 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 2 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 3 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 3 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 3 hodinami
Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem
Sahula před 3 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
cukr krupice,
pyré dýňové,
olej,
kakao,
vejce,
skořice,
cukr vanilkový,
prášek do pečiva,
dýně
Komentáře (1)