Suroviny
Porce: 16 kousků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 228 kJ / 5 552 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,30 g |
Tuky | 192,11 g |
Vláknina | 30,30 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 442 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 795,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do 1 l odměrky dáme rozdrobené droždí, lžičku cukru, lžíci hladké mouky, 50 ml vlahého mléka, prošleháme, zakryjeme a necháme asi 10-15 minut nakynout. Do mísy dáme prosátou mouku smíchanou se solí, vzešlý kvásek, změklé sádlo a žloutky rozkvedlané v půlce vlahého mléka. Zaděláme těsto a zbylé mléko pomalu doléváme. Těsto zaděláváme tak dlouho, dokud se nelepí na stěny a vařečku. Přikryjeme a necháme asi 1 hod vykynout.
Krok 2: Na dva plechy dáme pečicí papír. Z vykynutého těsta uděláme bochánek, který rozdělíme na 16 stejných kousků. Z každého kousku uděláme kulatý bochánek. Bochánek rozválíme na podlouhlou placičku a pevně srolujeme. Rohlíky klademe na plech spojem dolů, aby se nerozevřely. Necháme je na plechu 20 minut nakynout. Po nakynutí je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí, kmínem a dáme péct do předem vyhřáté trouby asi 25 minut na 210°C dozlatova.
Zveřejněno 7. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Újezdecké rohlíky z polohrubé mouky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9V9z
Moje poznámka
Újezdecké rohlíky z polohrubé mouky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9V9z
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 6 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 17 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 21 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá ořechová bábovka
Anna.Milkova před 12 minutami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 19 minutami
Kefírové lívance II
vavravictoria1 před 31 minutami
Klasická koprová omáčka s vejcem
frantisek66 před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 1 hodinou
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 1 hodinou
Toskánský bůček
poirotka před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 2 hodinami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 3 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí,
sůl,
cukr,
mouka hladká,
žloutek,
cukr moučkový,
mléko plnotučné,
sádlo,
vejce,
kmín celý
Komentáře (8)