Suroviny
Porce: 1 plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 32 328 kJ / 7 727 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 109,96 g |
| Tuky | 516,71 g |
| Vláknina | 18,00 g |
| Cholesterol | 2,68 g |
| Sodík | 585 mg |
| Sůl | 1,21 g |
| Sacharidy | 629,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin vypracujeme těsto v robotu nebo ručně. Na vále rychle prohněteme a dáme zabalené ve fólii na půl hodiny do chladu. Zatím v míse promícháme vařečkou ingredience na náplň, kromě sněhu z bílků - ten lehce vmícháme do promíchané směsi.
Krok 2: Zapneme troubu na 170°C. Ustřihneme pečící papír přesně podle velikosti plechu.
Odpočinuté těsto vyválíme přímo na pečícím papíru až do krajů a přendáme jednoduše na plech.
Na těsto stěrkou lehce natřeme náplň a uhladíme. Dáme péct do předehřáté trouby cca na 35 minut (podle trouby a hlídáme, až začnou okraje růžovět). 5-7 minut před vyndáním z trouby ušleháme žloutky s cukrem do husté světlé pěny el. šlehačem. Krok 3: Jakmile vyndáme plech z trouby, ihned nalijeme na ořechovou náplň žloutkovou polevu a rychle uhladíme, neboť na horkém plátu rychle zasychá.
Po vychladnutí nakrájíme řezy, nebo můžeme rozkrojit plát na dvě poloviny, slepit na sebe rybízovou marmeládou a pak nakrájet větší řezy jako dezert, nebo nakrájíme malé obdélníčky, čtverečky, trojúhelníčky a vytvoříme tak další druh vánočního cukroví. Dle chuti můžeme dozdobit před nakrájením čokoládou, ale není to nutné.
Odpočinuté těsto vyválíme přímo na pečícím papíru až do krajů a přendáme jednoduše na plech.
Na těsto stěrkou lehce natřeme náplň a uhladíme. Dáme péct do předehřáté trouby cca na 35 minut (podle trouby a hlídáme, až začnou okraje růžovět). 5-7 minut před vyndáním z trouby ušleháme žloutky s cukrem do husté světlé pěny el. šlehačem. Krok 3: Jakmile vyndáme plech z trouby, ihned nalijeme na ořechovou náplň žloutkovou polevu a rychle uhladíme, neboť na horkém plátu rychle zasychá.
Po vychladnutí nakrájíme řezy, nebo můžeme rozkrojit plát na dvě poloviny, slepit na sebe rybízovou marmeládou a pak nakrájet větší řezy jako dezert, nebo nakrájíme malé obdélníčky, čtverečky, trojúhelníčky a vytvoříme tak další druh vánočního cukroví. Dle chuti můžeme dozdobit před nakrájením čokoládou, ale není to nutné.
Zveřejněno 30. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ořechové řezy se žloutkovou polevou ve třech podobách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/px9V
Moje poznámka
Ořechové řezy se žloutkovou polevou ve třech podobách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/px9V
Nejnovější recepty
Sytá bramboračka naší babičky
Přidáno před 5 hodinami
Smažený pórek v těstíčku
Přidáno před 5 hodinami
Jednohubky s tresčími játry, červenou cibulí a řeřichou
Přidáno před 6 hodinami
Rolky ze šunkového salámu
Přidáno před 6 hodinami
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 13 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí vývar s ořechovými nudlemi
Kajkajak před 2 hodinami
Ledvinky dušené
josef.ridic před 2 hodinami
Kuřecí prsa na paprice s barevnými paprikami
bajoo před 3 hodinami
Těsto na pizzu
[email protected] před 4 hodinami
Tvarohová pizza
veronika_straka před 4 hodinami
Salát Coleslaw
ivanc před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Stesticko před 5 hodinami
Asijský pikantní zelný salát
Fitulka před 5 hodinami
Roládky z toustového chleba
Fitulka před 5 hodinami
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Fitulka před 5 hodinami
Suroviny:
cukr moučkový,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
máslo,
vejce,
šťáva citronová,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
rum,
ořechy,
citron,
bílek,
žloutek,
cukr moučkový
Komentáře (1)