Žampionová omáčka - vegan

Bezmasá jídla Doba přípravy: 20 minut 0 názorů

Bezmasá jídla Doba přípravy: 20 minut 0 názorů

Suroviny 4 porce

3 cibule
400 g bílých žampionů
250 g hnědých žampionů
0,5 litru ovesného mléka
2 polévkové lžíce oleje
1 polévková lžíce škrobu
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme najemno, žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky.

  2. Na pánev dáme orestovat cibuli a po chvíli přidáme žampiony. Až začnou potit vodu, tak po částech podléváme ovesným mlékem a vaříme 15 minut. Do poslední části mléka rozmícháme škrob, omáčku osolíme a opepříme.

  3. Podáváme např. s rýžovými nudlemi.

Komentáře k receptu Žampionová omáčka - vegan

K receptu nejsou žádné komentáře.