Žemlovka s banány

Sladká jídla Doba přípravy: 1 hodina 0 názorů

Sladká jídla Doba přípravy: 1 hodina 0 názorů

Suroviny 6 porcí

5 rohlíků (ideální domácí)
5 banánů
100 g rozinek, předem namočené v rumu
450 ml smetany (30%)
80 g cukru
5 vajec
špetka soli
1 lžička vanilkového extraktu
máslo na vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 170°C. Pokud jste rozinky nenamočili předem, je nejvyšší čas to udělat. Lepší je ale vzpomenout si včas, aby se namáčely několik hodin.

  2. Zapékací mísu vymažte máslem. Prošlehejte čtyři žloutky, jedno celé vajíčko, vanilkový extrakt, sůl, 50 g cukru a nakonec přimíchejte smetanu.

  3. Nakrájejte rohlíky a banány na plátky, promíchejte s rozinkami a vše přendejte do zapékací mísy.

  4. Zalijte smetanovou směsí a dejte asi na 20–30 minut péct.

  5. Bílky ušlehejte do polotuha a postupně přidávejte zbytek cukru. Ušlehaný tuhý sníh přidejte před koncem pečení na žemlovku a ještě krátce zapečte.

Poznámka od kuchařky

Recept byl připravován dle webu, prima.fresh.

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Komentáře k receptu Žemlovka s banány

K receptu nejsou žádné komentáře.