

Žemlovka s banány
Suroviny 6 porcí
- 5 rohlíků (ideální domácí)
- 5 banánů
- 100 g rozinek, předem namočené v rumu
- 450 ml smetany (30%)
- 80 g cukru
- 5 vajec
- špetka soli
- 1 lžička vanilkového extraktu
- máslo na vymazání formy
Postup přípravy receptu
Troubu předehřejte na 170°C. Pokud jste rozinky nenamočili předem, je nejvyšší čas to udělat. Lepší je ale vzpomenout si včas, aby se namáčely několik hodin.
Zapékací mísu vymažte máslem. Prošlehejte čtyři žloutky, jedno celé vajíčko, vanilkový extrakt, sůl, 50 g cukru a nakonec přimíchejte smetanu.
Nakrájejte rohlíky a banány na plátky, promíchejte s rozinkami a vše přendejte do zapékací mísy.
Zalijte smetanovou směsí a dejte asi na 20–30 minut péct.
Bílky ušlehejte do polotuha a postupně přidávejte zbytek cukru. Ušlehaný tuhý sníh přidejte před koncem pečení na žemlovku a ještě krátce zapečte.
Poznámka od kuchařky
Recept byl připravován dle webu, prima.fresh.
Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Žemlovka s banány
K receptu nejsou žádné komentáře.