Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 358 kJ / 2 954 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,88 g |
Tuky | 207,80 g |
Vláknina | 7,32 g |
Cholesterol | 1,95 g |
Sodík | 752 mg |
Sůl | 1,86 g |
Sacharidy | 198,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozdělíme a bílky dáme šlehat. Když se udělá pěna, přidáme postupně cukr. Vyšleháme úplně do tuha. Snížíme otáčky a po jednom přidáváme žloutky.
Sypkou směs promícháme a nejlépe stěrkou nadvakrát vmícháme do pěny. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vystlaný papírem na pečení. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme cca 12 minut na velkém plechu.
Během pečení na stůl připravíme čistý pečící papír, který mírně pocukrujeme práškovým cukrem. Po upečení korpus necháme asi 5 minut odležet a překlopíme ho na pocukrovaný papír. Vrchní opatrně stáhneme. Potřeme džemem.
Korpus rozdělíme na polovinu. Krok 2: Na krém vyšleháme nejprve mascarpone s oběma paloučky, pak přidáme sladkou šlehačku a vyšleháme do tuha. Krok 3: Na první část korpusu na džem natřeme polovinu krému, položíme na něj druhou polovinu a rozetřeme druhou část krému.
Polejeme polevou.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a pak do ní vlijeme asi 1 dl šlehačky. Vymícháme, pokud je poleva hustá, ještě přidáme šlehačku. Polevou polijeme zákusek. Kostičky bílé čokolády dáme také rozpustit. Krok 4: Do rozpuštěné bílé čokolády přidáme trošku šlehačky, vymícháme a lžičkou uděláme podélně čáry. Vezmeme špejli a tou přejedeme po celé délce přes řezy a tak vznikne vzor. Můžete zdobit samozřejmě dle své fantazie.
Sypkou směs promícháme a nejlépe stěrkou nadvakrát vmícháme do pěny. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vystlaný papírem na pečení. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme cca 12 minut na velkém plechu.
Během pečení na stůl připravíme čistý pečící papír, který mírně pocukrujeme práškovým cukrem. Po upečení korpus necháme asi 5 minut odležet a překlopíme ho na pocukrovaný papír. Vrchní opatrně stáhneme. Potřeme džemem.
Korpus rozdělíme na polovinu. Krok 2: Na krém vyšleháme nejprve mascarpone s oběma paloučky, pak přidáme sladkou šlehačku a vyšleháme do tuha. Krok 3: Na první část korpusu na džem natřeme polovinu krému, položíme na něj druhou polovinu a rozetřeme druhou část krému.
Polejeme polevou.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a pak do ní vlijeme asi 1 dl šlehačky. Vymícháme, pokud je poleva hustá, ještě přidáme šlehačku. Polevou polijeme zákusek. Kostičky bílé čokolády dáme také rozpustit. Krok 4: Do rozpuštěné bílé čokolády přidáme trošku šlehačky, vymícháme a lžičkou uděláme podélně čáry. Vezmeme špejli a tou přejedeme po celé délce přes řezy a tak vznikne vzor. Můžete zdobit samozřejmě dle své fantazie.
Zveřejněno 26. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy s "paloučkem"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y1pp
Moje poznámka
Řezy s "paloučkem"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y1pp
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 13 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 14 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 22 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 9 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 2 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 2 hodinami
Meruňkový koláč
Evellinka před 2 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 4 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 4 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 10 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 11 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 11 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
kakao nesquik,
kypřící prášek,
mascarpone,
sýr,
šlehačka,
čokoláda na vaření,
šlehačka,
čokoláda bílá,
Komentáře (7)