Játrová paštika à la Leoš
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 698 kJ / 1 840 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 302,22 g |
Tuky | 43,42 g |
Vláknina | 11,34 g |
Cholesterol | 3,28 g |
Sodík | 1,25 g |
Sůl | 3,50 g |
Sacharidy | 57,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso a játra pokrájíme na kostky a orestujeme na cibulce a česneku (česnek přidáme až na konci, aby nezhořkl). Pak dusíme do úplného změknutí.
Krok 2: Přidáme smetanu a všechno koření dle chuti a opět dusíme do zredukování šťávy.
Tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka (můžeme i poté propasírovat přes sítko). Krok 3: Zamícháme posekané mandle dle chuti, které jsme předtím namočili, aby změkly. Krok 4: Plníme do sklenic, navrch dáme trochu rozpuštěného másla.
Tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka (můžeme i poté propasírovat přes sítko). Krok 3: Zamícháme posekané mandle dle chuti, které jsme předtím namočili, aby změkly. Krok 4: Plníme do sklenic, navrch dáme trochu rozpuštěného másla.
Zveřejněno 14. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játrová paštika à la Leoš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MLQQ
Moje poznámka
Játrová paštika à la Leoš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MLQQ
Nejnovější recepty
Nepečený makový koláč
Přidáno před 5 hodinami
Oblíbená žemlovka
Přidáno před 14 hodinami
Jablečný koláč se skořicí
Přidáno před 14 hodinami
Těstoviny s dýní a rajčaty
Přidáno před 15 hodinami
Cuketovo-brokolicová polévka
Přidáno 5. 9. 2025 10:03:03
Kuřecí kousky s domácí omáčkou à la Uncle Ben’s
Přidáno 5. 9. 2025 08:08:20
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
LucyJelly před 2 minutami
Vepřové kostky s hořčicí
Janazam před 2 minutami
Žemlovka jako od babičky
Janazam před 4 minutami
Banánové lívance
David Salamánek před 37 minutami
Cibulové chutney (čatní)
beruna1 před 41 minutami
Krkovička po farářsku
Sahula před 43 minutami
Moje špagety
Stefi.f před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč
Vykoad před 1 hodinou
Gulášová polévka s párky
Radekz před 1 hodinou
Čočka na kyselo
Radekz před 1 hodinou
Suroviny:
játra,
maso vepřové,
cibule,
česnek,
smetana,
sůl,
pepř,
římský kmín mletý,
kardamom,
máslo,
mandle
Komentáře (1)
Osobně bych preferoval drůbeží játra
Opravdu dusíte maso (vhodný by byl asi bůček) od počátku s játry dohromady?
***
No a pro ty, kteří nemají praktickou zkušenost s cuminem, zkuste dávkování věnovat minimálně stejnou pozornost jako vláda věnuje dostavbě Temelína