Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 265 579 kJ / 63 476 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6 655,07 g |
Tuky | 578,73 g |
Vláknina | 6 175,88 g |
Cholesterol | 368 mg |
Sodík | 16,75 g |
Sůl | 4,21 g |
Sacharidy | 4 826,10 g |
Postup přípravy
Na noky brambory oloupeme, nakrájíme, uvaříme do měkka a slijeme. Krok 2: Do horkých přidáme sádlo a šťouchadlem rozšťoucháme dohladka. Dáme vařit vodu do většího hrnce. Do mírně zchladlých brambor dáme mouku, solamyl, sůl, vejce a promícháme. Vyklopíme na vál a zpracujeme rychle rukama těsto (čím déle se hněte tím víc řídne), dle potřeby podle a druhu brambor můžeme přidat trochu mouky, ale zpravidla to není nutné. Krok 3: Z těsta vytvoříme dlouhé válečky o průměru cca 2 cm, ty nakrájíme na kousky, jak chceme noky velké. Každý kousek v dlani lehce stiskneme a překulíme po obrácené vidličce. Noky přendáme z válu do vroucí osolené vody a uvaříme. Když vyplavou, vaříme ještě minutu (celkem asi 5-7 minut) a vyndáme děrovanou naběračkou do misky. Krok 4: Zároveň zvlášť povaříme v osolené vodě růžičky brokolice 4 minuty, scedíme a propláchneme studenou vodou. Na hlubokou rozehřátou pánev dáme máslo, olej a očištěný česnek, nakrájený na plátky. Přidáme brokolici a restujeme za stálého míchání jen pár minut. Hlídáme, aby se česnek nepřipálil, neměl by být opečený. Smícháme česnekovou brokolici s noky. Podáváme s upraženou slaninou a kdo má rád, posype smaženou cibulkou.
Zveřejněno 15. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brokolice na česneku s domácími noky a slaninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/529x
Moje poznámka
Brokolice na česneku s domácími noky a slaninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/529x
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 3 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 15 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 16 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehký koláč s nektarinkami
MajdaTrajda před 19 minutami
Žampionový krém
blanka12 před 30 minutami
Meruňkový koláč
jalamo před 2 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 3 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 4 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 4 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 7 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 7 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 13 hodinami
Suroviny:
brokolice,
máslo,
olej olivový,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
brambory,
sádlo,
mouka hrubá,
solamyl,
vejce,
sůl,
slanina anglická,
cibule sušená smažená
Komentáře (3)