Tvarohové noky se slaninou

hosta Kuchařka: hosta

Těstoviny 2 názory

Suroviny

25 dkg hladké mouky
25 dkg tvarohu
3 vejce
1 KL soli
cca 70 ml vody
------------
1 lžíce sádla
20 dkg uzené slaniny
3 střední cibule
cca 200 ml zakysané smetany
cca 5-7 dkg strouhaného parmezánu
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na malé kousky, opečeme a z pánve vybereme do misky. Na vypečeném sádle - můžeme lžíci přidat - osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova.

  2. Mouku, tvaroh, sůl, vodu a vajíčka smícháme a pomocí dvou lžiček tvoříme noky, dáváme do vařící vody, povaříme pár minut a sítem vybereme.

  3. Zapékací misku vymastíme trochou sádla a vrstvíme připravené suroviny. Polovinu noků, na ně polovinu osmažené cibule, polovinu opečené slaniny, polovinu zakysané smetany - a to vše opakujeme ještě jednou. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.

  4. Zapečeme asi 15-20 minut v troubě vyhřáté na 170 st.C.

Poznámka

Zdroj - někde na internetu, údajně je to "na kysucký způsob" - ale tvrdit to před odborníky zodpovědně nemohu :D :D .

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Tvarohové noky se slaninou

  • bajoo bajoo

    Výborný recept. Jen jsem část slaniny nahradil ostřejší klobáskou :-D Ale i bez ní by to bylo výborné.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Na Kysuciach asi bez parmazánu...že by s oštiepkom? .:-D Ale časy sa menia. Na Kysuciach mám korene, v malebnej dedine, kedysi chudobnej. Dnes, vďaka turistike a hlavne zimným lyžovačkám, prekvitá. V centre dediny v pizzerii mi piekla skvelú pizzu Indonézanka. :-8 Samozrejme, asi dve pizzy boli s bryndzou!:-8

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo