Postup přípravy
Krok 1: Na pekáč s nakrájenou cibulí (stačí na půlměsíčky) vložíme plátky plece a bůčku, osolíme, okmínujeme a přidáme česnek. Podlijeme trochou vody a pečeme. S horkovzduchem stačí na 170 stupnů zhruba hodinu a půl. Během pečení je vhodné maso 2x obrátit a případně dolít vodu.
Krok 2: Po upečení maso dáme stranou, výpek zasypeme hladkou moukou, osmahneme a zalijeme horkou vodou. Necháme provařit min 15-20 minut. Štávu dochutíme solí, trochou mletého pepře, případně přidáme trochu drceného kmínu a česnek.
Krok 3: Vhodné přílohy: houskový knedlík, bramborový knedlík, případně nočky z bramborového těsta a pod. Obvyklejší varianta je se zelím, já jsem měl chuť na špenát a proto jsem ho dělal.
Zveřejněno 29. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moravský vrabec podle Receptur teplých pokrmů (tzv. normy)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lB77
Moje poznámka
Moravský vrabec podle Receptur teplých pokrmů (tzv. normy)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lB77
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 22 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krenex
dragomirac před 1 hodinou
Domácí vepřovka
Slavista62 před 1 hodinou
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 2 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 2 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 3 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
perseus před 3 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 4 hodinami
Suroviny:
bůček vepřový,
cibule,
česnek,
sůl,
kmín celý,
mouka hladká,
voda
Komentáře (2)