Piškotový beránek se šlehačkou
Na Velikonoce by neměl na stole chybět tradiční beránek. Upéct jej můžete z piškotového těsta. K dozdobení pak poslouží šlehačka, kterou můžete vytvořit obdobu beránkových načechraných kudrlinek.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 009 kJ / 1 675 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,98 g |
| Tuky | 33,20 g |
| Vláknina | 4,22 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 401 mg |
| Sůl | 1,04 g |
| Sacharidy | 291,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oddělíme žloutky a bílky. Bílky vyšleháme s cukrem, vinným kamenem, špetkou soli a špetkou sody do tuha.
Krok 2: Také budeme 3 minuty šlehat žloutky, abychom je provzdušnily. Vyšlehané žloutky opatrně vmícháme stěrkou do bílkové směsi, poté přidáme hladkou mouku a kukuřičný škrob.
Krok 3: Vymažeme a vysypeme hrubou moukou beránkovou formu.
Krok 4: Pečeme při 160 °C přibližně 1 hodinu.
Krok 5: Po dopečení ozdobíme šlehačkou.
Zveřejněno 3. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškotový beránek se šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7gA8
Moje poznámka
Piškotový beránek se šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7gA8
Nejnovější recepty
Sýrové placky
Přidáno před 53 minutami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 1 hodinou
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 2 hodinami
Mleté kuřecí kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 12 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 12 hodinami
Dort z listového těsta
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indická čočka s batáty
micurka před 21 minutami
Celozrnné housky
Manik před 59 minutami
Margot koláč s jablky
jestedka před 2 hodinami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 2 hodinami
Řepánky
Jitkazmecka před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 2 hodinami
Jablkový křen
cookamater před 3 hodinami
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 13 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 14 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 14 hodinami
Suroviny:
vejce,
kypřicí prášek bez fosfátů,
sůl,
soda jedlá,
cukr moučkový,
mouka hladká,
škrob kukuřičný,
tuk,
mouka hrubá,
šlehačka
Komentáře (1)