Postup přípravy
Krok 1: Hustá povidla rozmícháme s troškou rumu tak, aby se dala na těsto dobře mazat.
Krok 2: Pro lepší vůni přidáme malinko mleté skořice, vanilkového cukru, strouhané citronové kůry a jsou-li povidla nepřislazovaná, můžeme do nich přidat i trochu cukru (podle chuti).
Krok 3: Na frgál natíráme povidla ve vyšší vrstvě, aby nebyl po upečení suchý. Rozetřeme je po celé ploše rozváleného těsta kromě jeho okrajů.
Krok 4: Pokud jsou povidla řidší a mají být náplní kynutých balených buchet, dají se naopak zahustit. Nejlépe strouhaným perníkem, který povidla zároveň provoní.
Zveřejněno 9. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Povidlová náplň
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DyW6
Moje poznámka
Povidlová náplň
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DyW6
Nejnovější recepty
Americké cookies s borůvkami
Přidáno před 4 minutami
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno před 41 minutami
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno 20. 8. 2025 08:31:46
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno 20. 8. 2025 04:40:10
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí nudličky v omáčce s hráškem
Patricia97 před 48 minutami
Rychlé a křehoučké taštičky
Miary před 1 hodinou
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
dexulka před 2 hodinami
Cottage s banánem a jablkem
vojfrancezska před 4 hodinami
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 13 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 14 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 14 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 16 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 16 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 16 hodinami
Suroviny:
rum,
skořice mletá,
cukr vanilkový,
cukr,
kůra citronová,
perník strouhaný
Komentáře (3)