Postup přípravy
Krok 1: Hustá povidla rozmícháme s troškou rumu tak, aby se dala na těsto dobře mazat.
Krok 2: Pro lepší vůni přidáme malinko mleté skořice, vanilkového cukru, strouhané citronové kůry a jsou-li povidla nepřislazovaná, můžeme do nich přidat i trochu cukru (podle chuti).
Krok 3: Na frgál natíráme povidla ve vyšší vrstvě, aby nebyl po upečení suchý. Rozetřeme je po celé ploše rozváleného těsta kromě jeho okrajů.
Krok 4: Pokud jsou povidla řidší a mají být náplní kynutých balených buchet, dají se naopak zahustit. Nejlépe strouhaným perníkem, který povidla zároveň provoní.
Zveřejněno 9. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Povidlová náplň
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DyW6
Moje poznámka
Povidlová náplň
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DyW6
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 6 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 6 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 6 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 7 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 11 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 2 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 3 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 3 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 4 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 4 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 4 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 6 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 6 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 7 hodinami
Suroviny:
rum,
skořice mletá,
cukr vanilkový,
cukr,
kůra citronová,
perník strouhaný
Komentáře (1)