Hrušková bublanina
Jednoduchým a rychlým moučníkem jsou bublaniny. Ty jsou oblíbené zejména v době sezony dozrávání ovoce. Nadýchané hrnkové těsto doplníme o kousky šťavnatých hrušek. Po upečení můžeme třeba poprášit moučkovým cukrem.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 392 kJ / 4 635 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,14 g |
| Tuky | 163,42 g |
| Vláknina | 30,60 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 471 mg |
| Sůl | 0,97 g |
| Sacharidy | 684,59 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme mouku s kypřícím práškem.
Krok 2: Vyšleháme bílky do sněhu. Potom vyšleháme žloutky s cukrem. Pokud nemáte ruční šlehač nebo se vám nechce ručně šlehat, klidně můžete použít mixér, ale zapněte ho na nízkou rychlost.
Krok 3: Do půlky hrnku nalijeme olej a dolijeme mlékem. Zamícháme. Jemně smícháme všechny suroviny, kromě hrušek, dohromady.
Krok 4: Hrušky očistíme a nakrájíme buď na plátky nebo na kostky.
Krok 5: Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou.
Vlijeme připravené těsto na plech a na něj klademe nakrájené hrušky. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby na 150 °C asi na 25-35 minut.
Vlijeme připravené těsto na plech a na něj klademe nakrájené hrušky. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby na 150 °C asi na 25-35 minut.
Zveřejněno 17. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrušková bublanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7ELj
Moje poznámka
Hrušková bublanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7ELj
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 6 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 14 hodinami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 17 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno 22. 12. 2025 07:15:12
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 1 minutou
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 4 minutami
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 52 minutami
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 1 hodinou
Palačinky s džemem
jakub@V před 1 hodinou
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
Dr. Green před 2 hodinami
Flíčky s tvarohem a jablky
[email protected] před 2 hodinami
Jklůkljů
[email protected] před 3 hodinami
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 12 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 14 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
olej,
mléko,
cukr,
kypřící prášek do pečiva,
vejce,
hruška,
mouka hrubá
Komentáře (1)