Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ředkvičková pomazánka I.

Ředkvičky patří mezi druhy zeleniny, které můžeme ze záhonu sbírat už na vrcholu jara. Štiplavé červené plody nastrouháme, spojíme s chuťově výrazným kozím sýrem a žervé, a připravíme tak lahodnou pomazánku pro celou rodinu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 910 kJ /
457 kcal
Bílkoviny17,53 g
Tuky40,55 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 38 mg
Sodík 272 mg
Sůl0,64 g
Sacharidy5,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ředkvičky omyjeme, na hrubém struhadle nastrouháme, dáme do mísy a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Krok 2: Kozí sýr nastrouháme najemno a v misce s ředkvičkami smícháme se žervé, solí, pepřem, octem a olejem. Krok 3: Podáváme s čerstvým pečivem ozdobené cibulkou a ředkvičkou.

TIP: Jak na ozdoby z ředkviček

TIP: 12 častých chyb při pěstování ředkviček a jak se jim vyhnout

Zveřejněno 16. 6. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ředkvičková pomazánka I.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZAWv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ředkvičková pomazánka I.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZAWv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

tejaja: no, máš pravdu, ALE pokud nevymackas tak musíš použít hned, jinak se vypoti do pomazánky. Nedávno jsme o tom debatovaly u jiného receptu od Milady na jarní bramborový salát právě s ředkvičkami, kuchticka ho nechala přes noc v lednici a nedopadlo to dobře....
Ale já co nechám vypotit tak vypiju:-D

tejaja: Omlouvám se, ale třeba proto, že to bylo takto napsané v jednom receptu od Alberta (duben 2021) :-D. Asi jsem to měla uvést jako zdroj, za to se omlouvám....:-K

Prosím, prečo vymačkávať redkvičky? Ja už začínam byť na to vymačkávanie a potenie zeleniny alergická. Prepáč, ale skutočne, prečo?

Suroviny:
ředkvičky, sýr kozí, sýr žervé, ocet vinný, olej olivový, sůl, pepř mletý, cibulka jarní, ředkvičky

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu