Postup přípravy
Krok 1: Pokud chceme z šípků vydolovat maximum, plody na podzim nasbíráme a nasušíme.
Krok 2: Minimálně 8 hodin před konzumací šípky naložíme do 40°C teplé vody.
Krok 3: Rozmixujeme tyčovým mixérem.
Krok 4: Nakonec přecedíme 1x přes hrubší a následně 2x přes jemné síto, abychom se zbavili ostrých chloupků. Doporučuji použít síta většího průměru a odpovídající misky / hrnce.
Krok 5: Opět ohřejeme na příjemnou pitelnou teplotu.
Zveřejněno 8. 10. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čaj z šípků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k9OX
Moje poznámka
Čaj z šípků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k9OX
Nejnovější recepty
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 7 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 9 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 9 hodinami
Salsa zavařená na zimu
Přidáno před 9 hodinami
Steaky z kapra
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 1 hodinou
Lasagne se špenátem
Sova1 před 1 hodinou
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 3 hodinami
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 3 hodinami
Bramborové knedlíky
Alamatej před 4 hodinami
Cikánské cukroví
Annnn před 5 hodinami
Koláč s jablečnou nádivkou
Evajira před 5 hodinami
Rajská omáčka s plněnými paprikami
Evajira před 5 hodinami
Cuketové polévka s vepřovým vývarem
Kajkajak před 6 hodinami
Myšky z ředkvičky
Sahula před 6 hodinami
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.