Postup přípravy
Krok 1: Pokud chceme z šípků vydolovat maximum, plody na podzim nasbíráme a nasušíme.
Krok 2: Minimálně 8 hodin před konzumací šípky naložíme do 40°C teplé vody.
Krok 3: Rozmixujeme tyčovým mixérem.
Krok 4: Nakonec přecedíme 1x přes hrubší a následně 2x přes jemné síto, abychom se zbavili ostrých chloupků. Doporučuji použít síta většího průměru a odpovídající misky / hrnce.
Krok 5: Opět ohřejeme na příjemnou pitelnou teplotu.
Zveřejněno 8. 10. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čaj z šípků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k9OX
Moje poznámka
Čaj z šípků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k9OX
Nejnovější recepty
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 5 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 11 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 12 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 2 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 5 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 5 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 5 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 6 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 6 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 6 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 7 hodinami
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.