Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 613 kJ / 1 342 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,38 g |
Tuky | 6,21 g |
Vláknina | 124,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,05 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 194,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí mírně vymačkáme od nálevu, pokrájíme a vložíme do vyššího hrnce. Zalijeme vodou jenom tak, aby bylo zelí ponořené, přidáme bobkový list a uvedeme do varu. Nastavíme časovač na 25 minut a na mírném ohni necháme vařit.
Krok 2: Oloupané a na kostičky nakrájené brambory vložíme do dalšího hrnce. Zalijeme vodou podobně jako zelí, hladinu vody necháme o něco víc a osolíme. Obsah se nám potom musí vejít do prvního hrnce. Uvedeme do varu a necháme vařit na mírném ohni přibližně 10 minut. Brambory pak dojdou spolu se zelím.
Krok 3: Po 15 minutách varu zelí přelijeme celý obsah hrnce s bramborami do hrnce se zelím. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a pepř.
Krok 4: Na pánvi rozpálíme tuk a vložíme nakrájenou cibuli. Necháme chvíli a přidáme na jemná kolečka nakrájený česnek. Necháme opéct do zlatova a zaprášíme sladkou paprikou. Rychle promícháme a obsah pánve vložíme do hrnce se zelím, brambory a klobásou.
Krok 5: Na závěr přidáme fazole a necháme chvíli prohřát.
Pokud rádi hledáme jehlu v kupce sena, pokusíme se vyjmout bobkové listy a kuličky pepře.
Pokud rádi hledáme jehlu v kupce sena, pokusíme se vyjmout bobkové listy a kuličky pepře.
Zveřejněno 7. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jota s klobásou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PXWz
Moje poznámka
Jota s klobásou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PXWz
Nejnovější recepty
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 44 minutami
Pomerančový pohár
Přidáno před 58 minutami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 3 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 4 hodinami
Plněná kuřecí prsa s těstovinami
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 1 hodinou
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 2 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 3 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 3 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 4 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 4 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 4 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 4 hodinami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 4 hodinami
Suroviny:
zelí kysané,
klobása,
brambory,
sůl,
pepř celý,
bobkový list,
cibule,
česnek,
sádlo,
paprika sušená sladká,
fazole červené
Komentáře (1)