Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 613 kJ / 1 342 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,38 g |
| Tuky | 6,21 g |
| Vláknina | 124,70 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,05 g |
| Sůl | 10,00 g |
| Sacharidy | 194,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí mírně vymačkáme od nálevu, pokrájíme a vložíme do vyššího hrnce. Zalijeme vodou jenom tak, aby bylo zelí ponořené, přidáme bobkový list a uvedeme do varu. Nastavíme časovač na 25 minut a na mírném ohni necháme vařit.
Krok 2: Oloupané a na kostičky nakrájené brambory vložíme do dalšího hrnce. Zalijeme vodou podobně jako zelí, hladinu vody necháme o něco víc a osolíme. Obsah se nám potom musí vejít do prvního hrnce. Uvedeme do varu a necháme vařit na mírném ohni přibližně 10 minut. Brambory pak dojdou spolu se zelím.
Krok 3: Po 15 minutách varu zelí přelijeme celý obsah hrnce s bramborami do hrnce se zelím. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a pepř.
Krok 4: Na pánvi rozpálíme tuk a vložíme nakrájenou cibuli. Necháme chvíli a přidáme na jemná kolečka nakrájený česnek. Necháme opéct do zlatova a zaprášíme sladkou paprikou. Rychle promícháme a obsah pánve vložíme do hrnce se zelím, brambory a klobásou.
Krok 5: Na závěr přidáme fazole a necháme chvíli prohřát.
Pokud rádi hledáme jehlu v kupce sena, pokusíme se vyjmout bobkové listy a kuličky pepře.
Pokud rádi hledáme jehlu v kupce sena, pokusíme se vyjmout bobkové listy a kuličky pepře.
Zveřejněno 7. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jota s klobásou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PXWz
Moje poznámka
Jota s klobásou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PXWz
Nejnovější recepty
Rizoto ze zbytků masa
Přidáno před 14 hodinami
Dvoubarevné těsto univerzální
Přidáno před 15 hodinami
Rohlíčky s marmeládou
Přidáno před 16 hodinami
Cottage placky s celerem
Přidáno před 16 hodinami
Bylinková rýže se žampiony
Přidáno před 17 hodinami
Sladkokyselé kuře z Hradce
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Povidlové buchty z horkovzdušné fritézy
zvon23 před 4 hodinami
Krabí pomazánka
Sahula před 7 hodinami
Vepřové kotlety na česneku
Kajkajak před 7 hodinami
Bramborové knedlíky
Kajkajak před 8 hodinami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
Lida.Rose před 8 hodinami
Květáková s krupicovým kapáním
Kajkajak před 10 hodinami
Krůtí prsa na hříbkách
p.stefunova před 10 hodinami
Smažená marinovaná vepřová kotleta
Leni1970 před 10 hodinami
Křenová omáčka s uzeným
Lida.Rose před 11 hodinami
Suroviny:
zelí kysané,
klobása,
brambory,
sůl,
pepř celý,
bobkový list,
cibule,
česnek,
sádlo,
paprika sušená sladká,
fazole červené
Komentáře (1)