Domácí acidofilní mléko (kefír) z jogurtovače
Na trhu je nepřeberné množství kysaných mléčných výrobků. Velký rozdíl je ale v jejich kvalitě a obsahu tuku. Kefír nemusí být pouze z kravského mléka, zkuste pro přípravu domácího kefíru ovčí nebo kozí mléko a poznávejte nové chutě.
Suroviny pro 1 litr
1litr
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 023 kJ / 484 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,00 g |
| Tuky | 17,10 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 69 mg |
| Sodík | 410 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 48,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Acidofilné mlieko alebo kefír dáme do jogurtovača a dolejeme mliekom. Premiešame.
Krok 2: Jogurtovač zapneme na cca 10 hodín (zapínam na noc rovnako ako jogurt).
Krok 3: Potom premiešame a dáme do chladničky. Pred podávaním opäť premiešame.
Krok 4: Na novú prípravu použijeme acidofilné mlieko (kefír) z urobeného, takto sa v pohode dá urobiť 3x. Potom už kúpim nové acidofilné mlieko v obchode.
Zveřejněno 24. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí acidofilní mléko (kefír) z jogurtovače
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/prN1
Moje poznámka
Domácí acidofilní mléko (kefír) z jogurtovače
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/prN1
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 8 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 9 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 11 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 12 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 13 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 1 hodinou
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 2 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 4 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 4 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 4 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 4 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 4 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 5 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 5 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 5 hodinami
Suroviny:
mléko acidofilní,
mléko
Komentáře (2)