Zadělávané kedlubny s cuketou
Kedlubna patří mezi zeleninu s širokým využitím. Je skvělá za studena i v teplých pokrmech. Tento recept vám ukáže, jak z kedlubny a cukety připravit lahodnou omáčku. S vejcem a slaninou bude lehkým a výživným obědem pro teplé letní dny.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 392 kJ / 572 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,24 g |
Tuky | 36,86 g |
Vláknina | 7,70 g |
Cholesterol | 821 mg |
Sodík | 361 mg |
Sůl | 0,86 g |
Sacharidy | 23,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupanou kedlubnu a neloupanou cuketu nastrouháme nahrubo. Šalotku nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Kedlubnu a cuketu zalijeme do poloviny mlékem (pustí vodu) a dáme s kořením a solí vařit téměř doměkka. Potrvá to pár minut. Odstavíme.
Krok 3: Rozpustíme máslo a opečeme plátky slaniny. Vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
Krok 4: Do vypečeného tuku dáme šalotku a pomalu restujeme, než zesklovatí.
Krok 5: Zasypeme moukou a restujeme ještě cca 2-3 minuty, poté zalijeme asi půl hrnkem mléka. Zamícháme a ihned přidáme k zelenině. Mléko přidáváme postupně, podle potřeby.
Krok 6: Společně krátce provaříme, zjemníme smetanou a dochutíme pepřem a solí.
Krok 7: Podáváme s opečenou slaninou, vejcem a vařenými bramborami.
Zveřejněno 16. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zadělávané kedlubny s cuketou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/prrX
Moje poznámka
Zadělávané kedlubny s cuketou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/prrX
Nejnovější recepty
Polévka s ratatouille
Přidáno před 3 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 4 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 4 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 4 hodinami
Fenykl restovaný s cuketou a rajčátky
Přidáno před 5 hodinami
Polévka z červených paprik
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 4 hodinami
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 4 hodinami
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 6 hodinami
Domácí kečup
zuzik8 před 6 hodinami
Plněné papriky
Cernousek před 6 hodinami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 6 hodinami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 6 hodinami
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 7 hodinami
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 8 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařovaného těsta-jednoduché
Jitule_m před 8 hodinami
Suroviny:
kedlubna,
cuketa,
cibule šalotka,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
smetana ke šlehání,
koření nové koření,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (9)