Zadělávané kedlubny s cuketou
Kedlubna patří mezi zeleninu s širokým využitím. Je skvělá za studena i v teplých pokrmech. Tento recept vám ukáže, jak z kedlubny a cukety připravit lahodnou omáčku. S vejcem a slaninou bude lehkým a výživným obědem pro teplé letní dny.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 392 kJ / 572 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,24 g |
| Tuky | 36,86 g |
| Vláknina | 7,70 g |
| Cholesterol | 821 mg |
| Sodík | 361 mg |
| Sůl | 0,86 g |
| Sacharidy | 23,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupanou kedlubnu a neloupanou cuketu nastrouháme nahrubo. Šalotku nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Kedlubnu a cuketu zalijeme do poloviny mlékem (pustí vodu) a dáme s kořením a solí vařit téměř doměkka. Potrvá to pár minut. Odstavíme.
Krok 3: Rozpustíme máslo a opečeme plátky slaniny. Vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
Krok 4: Do vypečeného tuku dáme šalotku a pomalu restujeme, než zesklovatí.
Krok 5: Zasypeme moukou a restujeme ještě cca 2-3 minuty, poté zalijeme asi půl hrnkem mléka. Zamícháme a ihned přidáme k zelenině. Mléko přidáváme postupně, podle potřeby.
Krok 6: Společně krátce provaříme, zjemníme smetanou a dochutíme pepřem a solí.
Krok 7: Podáváme s opečenou slaninou, vejcem a vařenými bramborami.
Zveřejněno 16. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zadělávané kedlubny s cuketou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/prrX
Moje poznámka
Zadělávané kedlubny s cuketou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/prrX
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 26 minutami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 1 hodinou
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 18 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 19 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 19 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 19 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 20 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 21 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 21 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 22 hodinami
Suroviny:
kedlubna,
cuketa,
cibule šalotka,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
smetana ke šlehání,
koření nové koření,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (9)