Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí rýžová smetana

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

29. 6. 2022 13:37

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 259 kJ / 1 257 kcal
Bílkoviny6,70 g
Tuky100,40 g
Vláknina2,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy80,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Přestalo nás bavit platit 30 Kč za krabičku rýžové smetany, kterou používáme k výrobě domácích ledňáků. Zkusili jsme napodobit složení prodávaných smetan a na ledňáky je naprosto dostačující.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Nadja Nadja

5. 7. 2022 12:34

TerezaVe: děkuji za vysvětlení, nikdy jsem si rýžovou smetanu nekoupila, ani jsem nevěděla, že existuje. :-D;-)

TerezaVe

5. 7. 2022 11:23

Nadja: Přesně tak, je to tak jako s kupovanou rýžovou smetanou. Ta se používá na zahušťování např. do omáček atd. Šlehat se nedá.
V tom je problém s náhražkami smetany, pokud máte alergii na mléko i na sóju. Sójové mléko se, tuším, dá používat k podobným účelům jako živočišné.

Nadja Nadja

4. 7. 2022 20:27

:-) Takže je to vlastně jen rozmixovaná vařená rýže s chutí rýže.
Nepředpokládám, že se dá našlehat stejně jako klasická šlehačka a stejně i použít?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Suroviny: rýže kulatozrnná, olej, voda

TopRecepty.cz

Domácí rýžová smetana

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp9r8