Zavařování v mikrovlnce
Nevíte co s přebytky letní sklizně nebo ořechů? Zavařte je a i v zimě si tak můžete vychutnat chuť letního ovoce či zeleniny. Tento velice podrobný návod na zavařování v mikrovlnné troubě ušetří nejen váš čas, ale i elektrickou energii.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Návod z knihy A. Balaštíka: Vaříme rádi ( otištěný v Knihovničce receptů 07/09).
Pokud se vyskytne problém - např. obsah sklenice překypí - je vždy problém ve víčku. Měla by se používat vždy víčka nová. Je to běžné, využívat již použitá víčka, jen si vždy vzpomeňte, jak je otevíráte, když nejdou otevřít (poklepáním, loktem atd...). Pokud jsou zohýbaná, určitě tlak v mikrovlnce nevydrží.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 7. 2017 21:06
Rajunka: Pokud mám okurek dost, používám přípravek Pikanta a pokud jich mám málo, nebo je sbírám postupně, pak podle https://www.toprecepty.cz/recept/7804-miloticke-ok...
29. 7. 2017 11:15
ZAVAŘUJI OURKY A TŘEŠNĚ JIŽ 6 ROKŮ. ZÁKLAD JE ZJISTIT VÝKON MIKROVLNKY A PAK DODRŽOVAT DOBU VLNĚNÍ DLE RECEPTU. NEVAŘÍM ŽÁDNÝ NÁLEV U OKUREK. VŠE POTŘEBNÉ NASKLÁDÁM DO SKLENIČEK ZALIJU OCTEM A DOPLNÍM VODOU. OKURKY VYDRŽÍ KLIDNĚ BEZ ZTRÁTY CHUTI A KŘUPAVÉ. MOŽNO OVĚŘIT U NĚKOLIK DESÍTEK LI LIDÍ. TAK ŽE TY NÁZORY ROZUMBRADŮ, KTERÉ ČTU JSOU UKÁZKOU NEŠIKOVNOSTI NEŠIKOVNÝCH, KTEŘÍ MAJÍ VŽDY PRAVDU.
13. 7. 2017 17:28
Hella: Dobrý den, mnohokrát Vám děkuji za podporu Ma poprvné jsem zavařila jen sklenici s vodou a mohu říci, že jsem ráno měla co dělat ji otevřít jak byla skvěle zavařena a utěsněna. Dnes jsem nelenila a zavařila jsem si své první okurky! Musím Vám velice poděkovat za super recept - hlavně co se týče postupného zavařování okurek je toto pro mě veliká výhra! Mohu se zeptat, zda máte ještě nějaké osvědčené "nálevy" na ovoce a jinou zeleninu? Jsem opravdu začínající kuchařka, děkuji mnohokrát!
Rajunka
Rajunka
9. 7. 2017 18:00
Rajunka: Přečtěte si znovu uvedený recept, všechny odpovědi na vaše otázky tam najdete. Chápu, že každý má poprvé nějaké obavy. Ale zkuste to s jednou skleničkou třeba jen plnou vody a sama uvidíte.
9. 7. 2017 17:39
Dobrý den,
velice ráda bych vyzkoušela zavařování v MT, ale mám z toho opravdu velký respekt.. Mohu se prosím zeptat na nějaké "fígle"? Používat jedině klasická "točivá" víčka na zavařování a nedotahovat je do maxima, ale jen lehce, či jenom položit? Moc děkuji za jakoukoliv odpověď, jsem začátečník a nerada bych zničila máme kuchyň
velice ráda bych vyzkoušela zavařování v MT, ale mám z toho opravdu velký respekt.. Mohu se prosím zeptat na nějaké "fígle"? Používat jedině klasická "točivá" víčka na zavařování a nedotahovat je do maxima, ale jen lehce, či jenom položit? Moc děkuji za jakoukoliv odpověď, jsem začátečník a nerada bych zničila máme kuchyň
21. 11. 2016 13:39
Pikaso: blbost! Pokud budete v mikráču zavařovat 6 minut, tak vám část nálevu uteče a pokud bude měkké ovoce, bude z něj kaše. Na plný výkon bohatě stačí 2,15 min. a to dávám 4 sklinky naráz. Vše zalívám teplým nálevem
22. 10. 2016 13:58
Ino: Právě jsem si stříkla do textilu.....
20. 9. 2015 09:05
pipre: Kovové víčka a klidně i kovová nádoba neudělá v mikrovlně pražádnou neplechu,pokud se jakýmkoli způsobem nedotýká kov stěny mikrovlnky-to by potom jiskřilo...
21. 8. 2015 20:49
Sklenice se z mikrovnky vyndají, dotáhne se víčko a otočí se na 5 minut dnem vzhůru. Žádne chlazení vodou, horké sklenice by mohly prasknout!
21. 8. 2015 17:14
Prosím o info je třeba po vyndaní z mikrovlnky s slenice zchladit vodou?
26. 8. 2014 21:40
Zavařování v MW je bezva , dá se sem tam udělat sklenička když je doma nějaké ovoce navíc . Bez práce klidně po dvou sklenicích denně , prakticky bez práce a nepořádku.Praktikujeme to tak , že když se koupí nebo donese nějaké ovoce a už to nikdo nechce , tak se udělají jedna dvě sklenice a je to .
V zimě se to hodí . Ovoce je sice po celý rok v obchodech , ale není nad dobrou zavařeninu k obědu .
Jediné co moc neděláme to jsou jablka , ty je líp udělat nově před obědem , provoní kuchyň a ještě jsou bezva .
V zimě se to hodí . Ovoce je sice po celý rok v obchodech , ale není nad dobrou zavařeninu k obědu .
Jediné co moc neděláme to jsou jablka , ty je líp udělat nově před obědem , provoní kuchyň a ještě jsou bezva .
31. 7. 2014 18:05
Vy chytraci, sterlilizovat se ma na 85°, tudiz nemuze ze zavrene sklenice nic unikat, zadna para a tim padem nemuze ani nic bouchnout. Pokud se nekomu vari voda ve sklenici, tak to tam ma moc dlouho a nebo mu trouba prehriva jedno misto.
Sklenice okurek normalne zaviram na fest, davam 750W/4min na sklenici a davam je po 4ks (na okraj talire, prostredek zustane volny!)Nikdy nic nebouchlo.
Kazda mikrovlnka ma vykon trochu jiny a treba to vyzkouset.
Kdyz nevime, tak dame jednu sklenici otevrenou a zkusime treba 700w/4min, pak teplomerem zmerime vodu kolik ma a podle toho upravime cas nebo vykon a pak jedeme na ostro.
Me se osvedcilo pozorovat horcicna seminka, jakmile se zacnou zvedat ze dna, je cas to vypnout (u okurek)
Sklenice okurek normalne zaviram na fest, davam 750W/4min na sklenici a davam je po 4ks (na okraj talire, prostredek zustane volny!)Nikdy nic nebouchlo.
Kazda mikrovlnka ma vykon trochu jiny a treba to vyzkouset.
Kdyz nevime, tak dame jednu sklenici otevrenou a zkusime treba 700w/4min, pak teplomerem zmerime vodu kolik ma a podle toho upravime cas nebo vykon a pak jedeme na ostro.
Me se osvedcilo pozorovat horcicna seminka, jakmile se zacnou zvedat ze dna, je cas to vypnout (u okurek)
16. 7. 2014 09:38
Berudyl: Asi bych si ty sklenice dala stranou do ledničky a snažila se je co nejdříve zlikvidovat např. na koláč nebo knedlíky. Mě osobně taky včera první sklenice meruněk přetekla. Sundala jsem z ní víčko, vyteklou tekutinu z podmisky nalila zpátky do sklenice a pak teprve utáhla. Sklenici mám stranou a kdybych viděla, že začínají ucházet bublinky, otevřela bych jí a pokud by byla zkvašená, tak jí vyhodím, pokud ne, něco z ní upeču.
16. 7. 2014 00:09
Zkusila jsem zavarit merunky, ale obe prvni sklenice vytekly, je to tedy starym vickem nebo ze byly naplnene az temer po okraj? Co s tim pak dal? Zasroubovat i tak, s mensim mnozstvim nalevu? Diky za odpoved!
26. 4. 2014 12:59
A co zavařit ořechy už zavřené !!?? Kdo to zná ať poradí na kolik minut dvě 0.7 sklenice (ořechy) Díky :o)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banana split
Přidáno před 3 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 16 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 17 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 17 hodinami
Sýrové bulky
Přidáno 27. 4. 2024 11:39
Rychlá pizza z tortill
Přidáno 27. 4. 2024 09:12
Právě bylo uvařeno:
Nejlepší vyprošťovací česnečka
broucekSylva uvařila před 4 minutami
Vepřová kotleta - rychlá
bertidlo uvařila před 27 minutami
Domácí houskový knedlík
Karoli uvařila před 36 minutami
Jednoduché vynikající langoše
petrysek2307 uvařila před 45 minutami
Plátky panenky na másle
Zuzka1023 uvařila před 1 hodinou
Ovesný koláč s jogurtem a ovocem
katka639 uvařila před 2 hodinami
Masové kuličky v rajské omáčce
tomikk81 uvařila před 2 hodinami
Bramborové krokety se sýrem a anglickou slaninou
Monika.b19 uvařila před 2 hodinami
Kynutý makový závin
monika.jandikova uvařila před 3 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
gedzitka uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mini krtkovy dortíky: Drobná verze oblíbeného dezertu s jemným smetanovým krémem a banánem se rozplývá na jazyku
Kdo nemá zavařovací hrnec s teploměrem, může zavařovat menší množství sklenic v mikrovlnné troubě
Naše chalupářská kuchařka: Knižní novinka, do které se budete chtít zakousnout, je konečně na trhu
Další recepty
Tématické fráze: zavařování v mikrovlnné troubě zavařujeme v mikrovlnce zavařování v mikrovlné troubě zavařování broskví zavařujeme ořechy v mikrovlnce zavařování okurek v mikrovlnné troubě okurky v mikrovlnce zavařování masa sterilizace v mikrovlnce zavařování klobás zavařování jablek zavařování ořechů v mikrovlnné troubě zavařování leča zavařování okurek zavařování ořechů zavaření v mikrovlnce zavařujeme okurky v mikrovlnce mikrovlnka zavarovani konzervace vlašských ořechů v mikrovlnce zavaření ořechu v mikrovlnce
Suroviny: meruňky, broskve, jablko, rybíz, jahody, hruška, zelenina
Zavařování v mikrovlnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mQ0r
110 názorů