Suroviny pro 24 kusů
24kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 305 kJ / 3 419 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,08 g |
Tuky | 172,83 g |
Vláknina | 17,76 g |
Cholesterol | 280 mg |
Sodík | 253 mg |
Sůl | 0,56 g |
Sacharidy | 374,93 g |
Postup přípravy
Vypracujeme hladke nelepive cesto. Ak treba, dosypeme muku.
Hotove cesto nechame cca hodinku kysnut. Krok 3: Po vykysnuti cesto rozdelime na dve polovice.
Prvu polovicu vyvalkame a rozrezeme na stvorceky, ktore plnime lekvarom a spojime do gulicky.
To iste opakujeme aj s druhym cestom. Krok 4: Ukladame na plech vymasteny olejom vedla seba, ale nie prilis natesno, cesto nam este trocha vykysne. Krok 5: Potrieme rozpustenym maslom a nechame este vykysnut pod utierkou 15 minut. Krok 6: Pecieme v rure na 180 °C 20 minut. Krok 7: Po upeceni potrieme zvysnym maslom a posypeme praskovym cukrom.
Zveřejněno 5. 3. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkxP8
Moje poznámka
Pečené buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkxP8
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 5 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 18 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno 19. 10. 2025 10:00:02
Kachna s medem a jablky
Přidáno 19. 10. 2025 08:03:01
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Zdenislavka před 27 minutami
Kuře na zelí
kimlo před 51 minutami
Snídaně "Velbloudí dech"
topsysel před 1 hodinou
Kefírové čokoládové řezy
Praevka před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
sarkasj@seznam.cz před 3 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
sarkasj@seznam.cz před 3 hodinami
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 3 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 13 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 15 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
olej,
cukr,
droždí,
mléko,
vejce,
olej,
máslo,
marmeláda
Komentáře (1)