Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 367 kJ / 327 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,99 g |
| Tuky | 17,99 g |
| Vláknina | 3,00 g |
| Cholesterol | 526 mg |
| Sodík | 377 mg |
| Sůl | 0,47 g |
| Sacharidy | 16,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ošúpanú cviklu nakrájame na kolieska asi 7-8 mm hrubé.
Okrúhlou vykrajovačkou vyrežeme väčší stred (použijeme vykrajovačku na cukroví) tak, aby nám ostalo medzikružie. Krok 2: Olej zohrejeme na panvici a vložíme cviklové medzikružia.
Osolíme ich a posypeme drvenou rascou.
Opekáme asi 3 minúty a potom ich otočíme. Krok 3: Opäť posypeme drvenou rascou a do stredu každého opatrne vyklepneme vajce.
Stiahneme oheň a na slabom plameni pomaly smažíme, kým žĺtky nestuhnú.
Potom ich vyberieme na teplý tanier a udržiavame v teple. Krok 4: Do výpeku vložíme zvyšok cvikly narezanej na tenké hranolčeky.
Osolíme a smažíme asi 3 minúty. Krok 5: Pridáme na kolieska narezané redkvičky a už len prehrejeme. Krok 6: Na taniere nasypeme zmes cvikly a redkvičiek, do stredu položíme cviklové oko, okolo rozložíme kolieska paradajok a ozdobíme pažitkou. Krok 7: Jogurt zmiešame so strúhaným chrenom a pridáme k zelenine. Krok 8: Podávame s tmavým chlebom.
Okrúhlou vykrajovačkou vyrežeme väčší stred (použijeme vykrajovačku na cukroví) tak, aby nám ostalo medzikružie. Krok 2: Olej zohrejeme na panvici a vložíme cviklové medzikružia.
Osolíme ich a posypeme drvenou rascou.
Opekáme asi 3 minúty a potom ich otočíme. Krok 3: Opäť posypeme drvenou rascou a do stredu každého opatrne vyklepneme vajce.
Stiahneme oheň a na slabom plameni pomaly smažíme, kým žĺtky nestuhnú.
Potom ich vyberieme na teplý tanier a udržiavame v teple. Krok 4: Do výpeku vložíme zvyšok cvikly narezanej na tenké hranolčeky.
Osolíme a smažíme asi 3 minúty. Krok 5: Pridáme na kolieska narezané redkvičky a už len prehrejeme. Krok 6: Na taniere nasypeme zmes cvikly a redkvičiek, do stredu položíme cviklové oko, okolo rozložíme kolieska paradajok a ozdobíme pažitkou. Krok 7: Jogurt zmiešame so strúhaným chrenom a pridáme k zelenine. Krok 8: Podávame s tmavým chlebom.
Zveřejněno 26. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Červený talíř
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r1zY
Moje poznámka
Červený talíř
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r1zY
Nejnovější recepty
Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 6 hodinami
Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát
Přidáno před 7 hodinami
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 9 hodinami
Nejlepší langoše
Přidáno před 9 hodinami
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Losos na másle
Kajkajak před 1 hodinou
Chutné vafle
Kolibinka před 2 hodinami
Rajská omáčka
prichystalr před 3 hodinami
Pečená krkovička
[email protected] před 3 hodinami
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 4 hodinami
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 8 hodinami
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 8 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 9 hodinami
Buchta bez vajec
DenaS před 10 hodinami
Suroviny:
řepa červená,
vejce,
kmín drcený,
ředkvičky,
rajče,
pažitka,
olej,
sůl,
jogurt,
křen strouhaný
Komentáře (7)