Kližka na pepři a černém pivu
Hovězí kližka je velmi chutné maso. Při úpravách jí dopřejte čas aby vám svoje klady mohla dopřát. Recept, kdy je podušené maso na špeku s notnou dávkou pepře, je skvělá volba. Pokud přidáte jako přílohu smetanový špenát a bramborové noky, bude jídlo dokonalé.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 825 kJ / 1 870 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 151,11 g |
| Tuky | 113,49 g |
| Vláknina | 9,60 g |
| Cholesterol | 420 mg |
| Sodík | 2,34 g |
| Sůl | 5,85 g |
| Sacharidy | 45,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné maso nakrájíme na větší kousky, cibuli a špek na malé kostičky.
Krok 2: Maso osolíme a dostatečně posypeme pepřem. Poprášíme moukou a pořádně vše promícháme.
Krok 3: V kastrolu vhodném do trouby rozpálíme sádlo a maso zprudka opečeme. Poté maso vyjmeme a dáme stranou.
Krok 4: Do stejného kastrolu přidáme špek a necháme opéct. Vsypeme cibuli a necháme zrůžovět.
Krok 5: Vmícháme hořčici a po orestování vrátíme maso. Zalijeme pivem a vývarem tak, aby bylo ponořené.
Krok 6: Kastrol zakryjeme a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C na cca hodinu nebo do změknutí. Občas promícháme.
Krok 7: Po upečení maso dochutíme solí nebo chilli a podáváme. Já jsem podávala se smetanovým špenátem a noky. Dobré i s rýži.
Zveřejněno 22. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kližka na pepři a černém pivu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6P2Q
Moje poznámka
Kližka na pepři a černém pivu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6P2Q
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 15 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 15 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 15 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 15 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 17 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 18 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 18 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 19 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 19 hodinami
Suroviny:
kližka hovězí,
špek,
cibule,
sádlo,
hořčice,
mouka hladká,
pivo černé,
pepř mletý,
sůl,
chilli,
vývar masový
Komentáře (3)