Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 537 kJ / 2 996 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 220,20 g |
| Tuky | 211,10 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 1,09 g |
| Sodík | 934 mg |
| Sůl | 1,98 g |
| Sacharidy | 14,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kousky, které musí být tak velké, aby se vešly do mlýnku.
Krok 2: Semeleme maso na střední šajbě (něco okolo 4mm). Nejlepší je začít hovězím, poté libovější a nakonec tučné.
Krok 3: Po semletí dáme do mrazáku a necháme podchladit, zhruba 1 hodinu. Poté maso semeleme ještě jednou.
Krok 4: Do semletého masa dáme víno, mléko, vejce, koření, strouhanku a promícháme.
Krok 5: Tyčovým mixérem, nebo v kutru, maso rozmělníme.
Krok 6: Hotové dílo plníme do skopových střívek kalibr 20/22 mm. Moc nepěchujeme, klobása se utáhne zatočením na potřebné porce. Propíchneme špejlí.
Krok 7: Hotové klobásy buď obalíme v mouce, nebo na přírodno osmažíme na tuku na pánvi.
Zveřejněno 3. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí vinná klobása
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v28mL
Moje poznámka
Domácí vinná klobása
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v28mL
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 16 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 16 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 16 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 17 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 18 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 19 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 19 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 20 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 20 hodinami
Suroviny:
bok vepřový,
přední hovězí,
plec vepřová,
víno bílé suché,
vejce,
mléko,
sůl,
květ muškátový,
pepř mletý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.