Trhané vepřové maso
Trhané maso, pomalu pečené v troubě, neztratí nic na své šťavnatosti. Obalené ve směsi koření a zalité polotmavým pivem, najde využití ve spoustě různých pokrmů, třeba v hamburgeru, nebo jím můžete naplnit tortillu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 029 kJ / 1 441 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 205,32 g |
| Tuky | 44,03 g |
| Vláknina | 21,47 g |
| Cholesterol | 650 mg |
| Sodík | 6,54 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 50,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 160 °C. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Dáme na dno menšího pekáčku a zalijeme pivem.
Krok 3: Maso omyjeme a osušíme. V misce smícháme ostatní ingredience.
Krok 4: Poté maso směsí obalíme ze všech stran, uložíme do pekáčku a přikryjeme alobalem.
Krok 5: Pekáček vložíme do trouby a pečeme 4 hodiny. Po upečení necháme zhruba 15 minut odpočinout.
Krok 6: Upečené maso natrháme pomocí dvou vidliček. Promícháme s výpekem a necháme chvilku nasáknout.
Krok 7: Podáváme s čerstvým chlebem, bramborovými špalíčky, nebo v burgeru.
Zveřejněno 11. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Trhané vepřové maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrLmJ
Moje poznámka
Trhané vepřové maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrLmJ
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 13 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 13 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 13 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 13 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 14 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 15 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 15 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 16 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 17 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
česnek,
cukr třtinový,
sůl,
paprika sušená sladká,
kmín mletý,
pepř mletý,
tymián,
koření oregáno,
koření hřebíček,
skořice mletá,
pivo polotmavé
Komentáře (6)