Tuňáková pomazánka s čerstvým tymiánem
Rybičkové pomazánky můžeme připravit z mnoho různých druhů ryb. V tomto receptu použijeme tuňáka, ke kterému přidáme ricottu, mrkev, parmezán a tymián, který nám pomazánku krásně ovoní. Na kousku čerstvého pečiva bude chutnat jistě všem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 988 kJ / 953 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,50 g |
Tuky | 66,62 g |
Vláknina | 4,45 g |
Cholesterol | 241 mg |
Sodík | 1,41 g |
Sůl | 3,60 g |
Sacharidy | 27,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: V misce smícháme ricottu, najemno nastrouhanou mrkev (dobrá je v pomazánce i nahrubo), najemno nastrouhaný parmezán a nasekaný tymián.
Krok 2: Tuňáka necháme okapat, rozmačkáme vidličkou a vmícháme ho do pomazánky. Můžeme ji trochu přisolit, ale opatrně, parmezán je dost slaný.
Krok 3: Pomazánku podáváme s dobrým pečivem.
Zveřejněno 8. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tuňáková pomazánka s čerstvým tymiánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73pKA
Moje poznámka
Tuňáková pomazánka s čerstvým tymiánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73pKA
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 19 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 20 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 23 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno 6. 5. 2025 05:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nebeský koláč
prochajdam před 25 minutami
Vepřová játra na minutku z horkovzdušné fritézy
Chlebajez před 54 minutami
Pórková polévka s vejci, bramborami a lahůdkovým droždím
brtna před 1 hodinou
Maďarská rybářova polévka Halászlé
gedzitka před 2 hodinami
Chia pudink s ovocem
nasr.ferid před 3 hodinami
Krémová cibulačka
IIvveettaa před 7 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 13 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 13 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 15 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 15 hodinami
Suroviny:
tuňák ve vlastní šťávě,
mrkev,
sýr ricotta,
sýr parmazán strouhaný,
tymián,
sůl
Komentáře (6)