Plněné kornoutky z toastového chleba
Plněné kornoutky z toastového chleba jsou jednoduchou, avšak nápaditou chuťovkou. Můžete použít různé druhy sýrů, zeleniny, uzenin nebo dokonce pesto. Jsou skvělou volbou pro různé příležitosti, jako jsou večírky nebo jednoduché občerstvení pro rodinné setkání.
Suroviny pro 1 dávka
40 kornoutků
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 154 kJ / 1 232 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,96 g |
| Tuky | 102,68 g |
| Vláknina | 10,65 g |
| Cholesterol | 971 mg |
| Sodík | 1,60 g |
| Sůl | 3,83 g |
| Sacharidy | 15,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky toastového chleba postupně rozválíme, překrojíme napůl a vytvoříme tvary kornoutků nebo lodiček.
Zajistíme párátkem proti rozvinutí a upečeme cca 10 minut na 160 °C. Vychladlé plníme různými náplněmi například vajíčkovou nebo zeleninovou. Může být i jiná dle chuti. Krok 2: Na vajíčkovou pomazánku rozmačkáme vařená vejce vidličkou do misky, přidáme dle chuti majonézu, máslo a hořčici, jemně nakrájené nebo nastrouhané okurky a cibulku. Osolíme a opepříme dle chuti, promícháme a dáme vychladit. Krok 3: Na zeleninovou pomazánku všechnu zeleninu i sýr nastrouháme na jemném struhadle do misky.
Přidáme majonézu, dle chuti maličko přisolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Krok 4: Kornoutky nebo lodičky naplníme pomazánkami a ozdobíme. Kornoutky jsou křehké, křupavé, ale časem (po 4 h) zvláční, proto je děláme předem dle toho, v jaké konzistenci je chceme mít.
Zajistíme párátkem proti rozvinutí a upečeme cca 10 minut na 160 °C. Vychladlé plníme různými náplněmi například vajíčkovou nebo zeleninovou. Může být i jiná dle chuti. Krok 2: Na vajíčkovou pomazánku rozmačkáme vařená vejce vidličkou do misky, přidáme dle chuti majonézu, máslo a hořčici, jemně nakrájené nebo nastrouhané okurky a cibulku. Osolíme a opepříme dle chuti, promícháme a dáme vychladit. Krok 3: Na zeleninovou pomazánku všechnu zeleninu i sýr nastrouháme na jemném struhadle do misky.
Přidáme majonézu, dle chuti maličko přisolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Krok 4: Kornoutky nebo lodičky naplníme pomazánkami a ozdobíme. Kornoutky jsou křehké, křupavé, ale časem (po 4 h) zvláční, proto je děláme předem dle toho, v jaké konzistenci je chceme mít.
Zveřejněno 23. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněné kornoutky z toastového chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY2r7
Moje poznámka
Plněné kornoutky z toastového chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY2r7
Nejnovější recepty
Skořicové hvězdičky s polevou
Přidáno před 3 hodinami
Ořechy s jablečným karamelem podle Josefa Maršálka
Přidáno před 7 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
Přidáno před 7 hodinami
Dětský domácí punč
Přidáno před 15 hodinami
Linecké koláčky s malinovou marmeládou
Přidáno před 19 hodinami
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Frankfurtská jemná polévka
lucyjezdikova před 14 minutami
Bramboračka
artistichideaway před 2 hodinami
Vepřová bratislavská plec
kimlo před 2 hodinami
Jogurtová buchta
1anoli1 před 3 hodinami
Cuketové řezy s mákem
HelenaR před 3 hodinami
Krůtí holanďani
Zlatka25 před 5 hodinami
Nejen vánoční linecké vykrajované cukroví
Kratule před 6 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 17 hodinami
Margot kuličky
Junys před 17 hodinami
Zapečené kuřecí řízky
Elivet před 17 hodinami
Suroviny:
chléb toustový tmavý,
vejce,
okurky sterilované,
máslo,
majonéza,
hořčice,
cibulka jarní,
sůl,
pepř mletý,
šunka,
okurka čerstvá,
paprika,
petrželka,
celer,
mrkev,
sýr gouda,
majonéza,
nať cibulková,
sůl,
pepř mletý,
šťáva citronová,
salát,
sýr,
paprika,
vejce
Komentáře (7)